Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli over afgelastingen: ‘Onze vakantie duurt nu te lang’

Francesco Farioli zag achtereenvolgens een streep getrokken worden door de klassieker en het thuisduel van zondag met FC Utrecht. En dan was er ook nog een interlandweekeinde. De Ajacieden willen wedstrijden spelen, maar dat wordt ze onmogelijk gemaakt.

10 september 2024 - 19:37
Farioli 1200
NAC-uit verliep zonder ongeregeldheden. © Pro Shots

Het verhaal is inmiddels bekend: omdat de politiebonden actie voeren, is er geen politie-inzet bij Ajax - Utrecht. Reden voor de lokale driehoek om de wedstrijd dan maar helemaal te verbieden.

Beide clubs, de KNVB en de supportersverenigingen deden er alles aan om Utrecht-thuis te kunnen spelen. Iedereen had hoop dat er zou worden gevoetbald, zoals NAC-uit (2-1) ook zonder aanwezigheid van politie kon doorgaan. Er was veel overleg tussen genoemde partijen, maar de gemeente Amsterdam had uiteindelijk weinig interesse in de argumenten.

Farioli gaf zijn spelers – en zichzelf – na het thuisduel met Jagiellonia Bialystok (3-0) wat dagen vrijaf. Die vakantie duurt de trainer nu wel echt veel te lang. Natuurlijk is iedereen alweer een poosje terug om te trainen, maar je traint om wedstrijden te spelen. Tja, en precies daar wringt de schoen.

De spelers kregen tijdens hun vrije dagen een individueel programma en zijn dus, behalve de internationals, weer vol in training. Vol nieuwe brandstof, weet Farioli.

Aanbevolen
SV Ajax zwaar teleurgesteld over afgelasting Ajax - FC Utrecht

Tegenover Ajax TV vertelt Farioli hoe hij naar de situatie kijkt: “Het is een beetje frustrerend, want dit is de tweede wedstrijd van ons die wordt afgelast. Om eerlijk te zijn duurt onze vakantie nu wel echt te lang.”

“Aan de andere kant, dit zijn situaties waar wij als staf en spelers geen controle over hebben,” vervolgt de oefenmeester. “Het enige wat wij kunnen doen, is het accepteren en ons voorbereiden op nieuwe scenario’s. Natuurlijk is het jammer, want iedereen wil deze wedstrijden gewoon spelen. Dat geldt voor ons, maar ook voor Feyenoord en Utrecht.”

Het is gekkenwerk dat Ajax dadelijk drie wedstrijden achter loopt op de rest, maar al die wedstrijden moeten ook worden ingehaald. En dat gebeurt in weken waarin de kalender toch al uitpuilt met wedstrijden. Farioli erkent dat, maar wil er ook niet al te zwaar aan tillen.

“Natuurlijk beïnvloedt dit ons schema de komende maanden. Het speelschema was al strak en dat wordt op deze manier alleen maar strakker en strakker. Maar ja, het is zoals het is. We weten nu dat we een volle week hebben om ons voor te bereiden op het thuisduel met Fortuna Sittard.”

Aanbevolen
KNVB gefrustreerd over afgelasting Ajax - FC Utrecht

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >