Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax speelt tegen leeftijdsgenoten FC Utrecht opnieuw gelijk

Het duel tussen Jong Ajax en de leeftijdsgenoten van FC Utrecht eindige vrijdag zoals het begon: 0-0. Op De Toekomst kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het betekende het derde gelijkspel in de laatste vier duels.

19 oktober 2024 - 09:41
Jajjut800
Ook Faberski kon geen potten breken. © Pro Shots

De ploeg van Frank Peereboom stond vanaf het eerste moment onder druk. Het lukte de Ajaxtalenten niet in hun eigen ritme te komen. Ondertussen dook Jong FC Utrecht regelmatig op voor het doel van Charlie Setford. Hij zag een schot van Rafik El Arguioui naast vliegen. 

Setford moest zelf ook in actie komen. De Ajaxgoalie hield zijn ploeg meermaals op de been. Hij bracht oog in oog met Adrian Blake redding, waarna hij een schot van diezelfde Blake uit het doel tikte. Ook Nick Verschuren was belangrijk. In een hachelijke situatie werkte de verdediger een bal voor de lijn weg. 

Het was dus niet gek dat Peereboom na de thee besloot in te grijpen. De trainer bracht met Jorthy Mokio, Jan Faberski en Precious Ugwu verse krachten. Grote kansen bleven echter nog steeds uit, al kreeg Jong Ajax wel meer controle over de wedstrijd. Dies Janse was het dichtst bij een doelpunt. Zijn pegel vloog een meter over het doel. 

Aanbevolen
Henderson ziet vrouw en kinderen weinig: ‘Gezin woont in Engeland’

Namens Jong Ajax kreeg David Kalokoh nog een kansje, maar overtuigend was het allemaal niet. Lynden Edhart had de thuisploeg in de slotfase pijn kunnen doen, ware het niet dat zijn inzet op de paal belandde. Zo eindigde de wedstrijd dus met dezelfde stand als waar het duel mee begon: 0-0. 

Voor Jong Ajax betekende dat het derde gelijkspel in de laatste vier potjes. De ploeg van Peereboom mag maandag opnieuw aan de bak. De talenten hopen dan in eigen huis de volle buit te pakken tegen ADO Den Haag. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >