Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli geeft update uit ziekenboeg Ajax en volgt media op de voet

De interlandperiode zit erop, dus kunnen we het vizier richten op de eredivisie. Ons aller Ajax gaat zondag op bezoek bij Heracles Almelo. Francesco Farioli kijkt vast vooruit en geeft een update vanuit de ziekenboeg.

16 oktober 2024 - 07:55
Farioli 1200 (1)
Farioli leest wat er over Ajax wordt geschreven. © AFC Ajax

Om maar te beginnen met Steven Berghuis: voor hem komt het uitduel in Almelo nog te vroeg. “Steven traint individueel. Met Sivert Mannsverk en Kristian Hlynsson moet er nog wat gebeuren om terug te keren naar het veld,” legt Farioli uit op de clubwebsite

Tot zover de afwezigen, want er keren gelukkig ook spelers terug. “Wout Weghorst en Jordan Henderson zijn er weer bij. En ook met Kian Fitz-Jim gaat het goed. We krijgen spelers terug en gaan door naar de volgende uitdagingen. Ik heb er veel zin in. Het wordt een belangrijke maand. Drie weken, 21 dagen en zeven wedstrijden.”

Farioli benutte de interlandperiode om familie en vrienden te bezoeken in Italië. Nu is hij weer terug om lange dagen te maken in Amsterdam. Naar eigen zeggen is het weer tijd om alles te geven op het veld en goed te presteren. De oefenmeester vond het sowieso lastig om het voetbal helemaal los te laten. 

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: strepen in Almelo en Ajax’ tweeduizendste

“Ik heb mijn best gedaan. Het was goed om terug naar Italië te gaan en wat tijd met mijn familie te besteden. Ik het wat vrienden gezien en ging naar de wedstrijd Italië - België. Er moet ook altijd een beetje voetbal bij.”

Waar de meeste trainers en spelers graag roepen dat ze niet lezen wat er allemaal over ze wordt geschreven, daar geeft Farioli klip en klaar aan het allemaal goed in de smiezen te houden. Hij weet dat iedereen een mening heeft over zijn roulatiebeleid. Hij gaat dat niet aanpassen.

“Ik ben graag op de hoogte van wat er gaande is. Maar ik heb natuurlijk mijn eigen kijk op dingen en ik maak keuzes met een reden. Er zijn voor mij genoeg signalen dat de manier waarop we het team nu managen, de manier is waarop we het ook in de toekomst doen.”

“We spelen op onze limiet. Voor mij zijn de fysieke en mentale onderdelen fundamenteel. Vanuit de media wordt soms bepaalde druk op ons gelegd. Maar het goede van dit team is dat we allemaal weten wat we willen.”

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden op bezoek bij Heracles sinds 2010?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >