Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Amourricho doet bij Jong Ajax weer wat hij het leukst vindt

Amourricho is op de weg terug. Eindelijk doet hij weer wat hij het liefste doet: voetballen. De aanvaller kende ontzettend veel blessureleed. Bij Jong Ajax is hij aan het opbouwen. Tegen Helmond Sport (1-1) deed hij een halfuurtje mee.

05 oktober 2024 - 08:49
Amoheljaj800
Goed je weer te zien, Amourricho! © Pro Shots

De eerste helft in het GS Staalwerken Stadion – wat een naam – was weinig spectaculair. Helmond Sport vond het wel prima dat Jong Ajax veelvuldig de bal had, want kansen leverde het nauwelijks op. Er gebeurde er niet veel, afgezien van mogelijkheden voor Lennerd Daneels en Yoram Boerhout.

De wedstrijd werd na rust een stuk leuker. Jong Ajax kwam dan ook op voorsprong tegen Helmond Sport, dat overigens streed voor een periodetitel. Kayden Wolff was het eindstation van een goede aanval. Het was voor het achttienjarige talent zijn eerste treffer in het betaald voetbal. Mooie dingen!

Minder mooi was dat Helmond Sport weer langszij kwam. Charlie Setford hield zijn ploeg lang in de wedstrijd, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Redouane Halhal schoot snoeihard raak. Een leuke slotfase volgde. Zowel de thuis- als uitploeg kreeg grote kansen op de zege, maar het bleef bij 1-1.

Aanbevolen
Nieuwe editie fanzine De Meersche Helden rond Ajax - Groningen

Ook Amourricho – die in de zestigste minuut mocht invallen – had voor een driepunter kunnen zorgen. Zijn schot werd door de doelman gestopt. “Het was een grote kans. Ik had ‘m moeten maken, maar helaas,” zo vertelt de goedlachse aanvaller na afloop aan ESPN

De twintigjarige linksbuiten worstelt al jaren met blessureleed. Na een deel van de voorbereiding op dit seizoen te hebben gemist, bouwt hij bij Jong Ajax weer op. “Een halfuurtje is voor nu het maximale. Bij de volgende wedstrijd kijken we of we meer kunnen. Stap voor stap.”

Amourricho voelt zich fit en vrij. Hij is blij dat hij weer lekker kan voetballen. Nu is het zaak dit zo lang mogelijk vast te houden. Ondanks de vele blessures, speelt hij niet met de rem erop. “Als ik op het veld sta, ben ik helemaal vrij. Ik vergeet alles. Als je doet wat je leuk vindt, vergeet je het verleden.”