Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zonder Fitz-Jim, Henderson, Traoré en Weghorst naar Praag...

Ajax is onderweg naar Tsjechië voor de eerste uitwedstrijd in de competitiefase van de Europa League tegen Slavia Praag. Francesco Farioli laat 23 spelers afreizen. Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson, Bertrand Traoré en Wout Weghorst ontbreken.

02 oktober 2024 - 13:57
Vliegen 1200
Goede reis, mannen! © AFC Ajax

Het ontbreken van het viertal is een flinke tegenvaller voor Ajax. Henderson ontbrak woensdag op de training en stapte vervolgens niet in het vliegtuig. Ook Weghorst, die RKC-uit al moest missen, is niet van de partij.

Hetzelfde geldt voor Traoré en Fitz-Jim. Dat wordt dus serieus flink puzzelen voor Francesco Farioli, die de talentvolle Jan Faberski en Don-Angelo Konadu wel meeneemt naar Praag. Anton Gaaei keert ook weer terug in de wedstrijdselectie. 

Aanbevolen
Farioli’s elf: hoe geef jij Europese topstart goed vervolg in Praag?

Davy Klaassen is in de competitiefase van de Europa League niet speelgerechtigd, maar stapte wel in het vliegtuig. Hij kan vrijdag dan gewoon met de selectie trainen. En het is goed voor een stukje teamgevoel!

Ajax en Slavia Praag trappen donderdag om 18.45 uur af in de Fortuna Arena. We zijn benieuwd of de Amsterdammers de flitsstart tegen Besiktas JK (4-0) een goed vervolg kunnen geven.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van Europese clash met Slavia Praag!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >