Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rob herkent 27 jaar jongere versie van zichzelf op ons Ajax Life Fotoboek

Rob (51) keek raar op toen hij de cover van ons Ajax Life Fotoboek zag. Hij bleek covermodel te zijn geworden. Zijn dochter postte trots een foto van haar vader met het boek op Instagram en tagde ons. Zo kwamen we met Rob in contact voor het verhaal achter de foto.

23 mei 2024 - 20:14
Cover Meneer 1200
Het verhaal achter de cover! © Rob

Zelf wisten we niet wie de dan 25-jarige gozer op de foto was. We vonden het de mooiste plaat voor op de cover. Het gaat om een foto geschoten in het Italiaanse Udine. Rob hangt – het is 1997 – in de hekken van het uitvak van Stadion Friuli. Ajax heeft zojuist met 2-1 van Udinese verloren, maar door de 1-0-thuiszege in Amsterdam plaatst Ajax zich toch voor de achtste finale van de Uefa Cup.

Rob! Wat gaaf dat we contact hebben! Met dank aan je dochter!
“Ze maakte de envelop open waarin het fotoboek voor leden van Supportersvereniging Ajax zat. Ze zag mij meteen op de cover en was onwijs trots. Ze plaatste een foto op Instagram. Doordat ze jullie tagde, kwamen jullie via haar bij mij op de lijn. Mooi toch!?”

Zeker, eerlijk gezegd hoopten we al dat degene op de cover zich zou melden, haha!
“De foto is door Louis van de Vuurst gemaakt. Dat weet ik nog. Alweer 27 jaar geleden. De tijd vliegt…”

De foto is gemaakt in Italië. Wat weet je nog van die wedstrijd?
“Ik ging toen met zeven vrienden in een huurbus naar Udine. Vanuit Lelystad. Dat was zo’n elf uur rijden. Ik weet nog hoe we voor rust helemaal werden weggespeeld door Udinese, nadat we in Amsterdam met 1-0 hadden gewonnen. Vooral Marcio Amoroso was handig en Oliver Bierhoff levensgevaarlijk. We kwamen met 2-0 achter, maar Shota Arveladze maakte tien minuten voor tijd de 2-1.”

Aanbevolen
Verrassing! Fotoboek van Ajax Life is naar je onderweg!

Gekkenhuis natuurlijk!
“Ja man. Je wist dat dat doelpunt dubbel telde en dat je met die stand door was. We rolden dolenthousiast over elkaar heen in het uitvak. Uitzinnig waren we. Maar het was ook nog tien minuten ontzettend billenknijpen. Uiteindelijk zouden we het redden. Geweldig dat ik daarbij was.”

Wat is het verhaal achter de foto? Je kijkt nogal gelukzalig namelijk!
“Ga ik je vertellen. Die laatste tien minuten waren dus enorm nagelbijten. Niet normaal. Toen het laatste fluitsignaal eenmaal klonk, was het een groot feest in het uitvak. De spelers kwamen ons bedanken. Ik weet nog goed hoe Ronald en Frank de Boer voorbijliepen met Shota Arveladze. Frank en Ronald gooiden hun shirts zo ver mogelijk het uitvak in. Shota hield zijn shirt aan, maar de broertjes maanden hem ook zijn shirt naar de supporters te gooien.”

‘Shota hield zijn shirt aan, maar de broertjes De Boer maanden hem ook zijn shirt naar de supporters te gooien.’

En toen?
“Ik herkende wat er ging gebeuren en wist dat dit mijn moment moest worden. ‘Nu moet ik gaan,’ dacht ik. Ik klom als een gek in het hek en zag hoe Shota zijn shirt ging gooien. Ik riep meteen ‘Shota, Shota’. Toen keek hij omhoog en gooide nonchalant en onderhands zijn shirt in mijn uitgestoken handen. Op dat moment werd de foto van jullie cover gemaakt. Ik kijk gelukzalig op het kiekje. We waren door in de Uefa Cup en ik had het shirt van doelpuntenmaker Arveladze bemachtigd. Ik dacht echt: ‘what the fuck is mij overkomen’. Zo kijk ik ook op de foto.”

Het is een heerlijke foto. Je hebt een dikke trui aan onder je Ajaxshirtje.
“Ja, het was serieus koud, dus dat was wel nodig!”

Heb je het shirt van Arveladze nog?
“Honderd procent. Natuurlijk! Ik heb ‘m nooit gewassen. De vlekken zitten er nog op. Hij hangt netjes in de kast. Ik wil het shirt nu mooi gaan inlijsten voor aan de muur. Dan zet ik jullie fotoboek met mij op de cover eronder neer. Sowieso gaaf dat jullie met zo’n mooi boek komen na zo’n enorm rotseizoen.”

Aanbevolen
Deel jouw tofste supportersfoto en maak kans op gesigneerd Ajaxshirt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >