Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli wil nieuwe energie en positieve manier van werken brengen

Ajax heeft in Francesco Farioli zijn nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 35-jarige Italiaan, die overkomt van OGC Nice, tekende donderdag een driejarig contract in Amsterdam. Een eerste reactie volgde snel.

23 mei 2024 - 19:41
Kroes Farioli 1200
Zet 'm op, heren! © AFC Ajax

“Ik ben erg blij om hier in Amsterdam te zijn, samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten,” aldus Farioli op de website van Ajax. “We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken.”

“Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding,” vervolgt de nieuwe oefenmeester. “We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Niet alleen Farioli is dik tevreden met zijn aanstelling, dat is technisch directeur Alex Kroes ook. “Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden.”

Aanbevolen
Witte rook: Ajax stelt Farioli aan als nieuwe hoofdtrainer

Op wat voor informatie doelt Kroes dan? “Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen. Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past.”

Farioli komt overigens niet alleen. De technische staf van het eerste elftal wordt aangevuld met assistent-trainers Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos. Zij komen eveneens over van OGC Nice. Cavalletto was sinds 2008 assistent-trainer bij meerdere Italiaanse clubs. Hij werkte bij zowel OCG Nice, Fatih Karagümrük en Alanyaspor samen met Farioli. Sanchez Mateos heeft op zijn beurt ervaring als assistent-trainer bij verschillende (jeugd)teams in Spanje, Turkije, Qatar en Ecuador.

Ook Dave Vos wordt zoals verwacht als assistent-trainer aan de staf van het eerste elftal toegevoegd. Vos is sinds februari 2023 hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij begon zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van Ajax en was eerder assistent-trainer bij Jong Ajax en het Schotse Rangers FC.

Jelle ten Rouwelaar wordt aangesteld als keeperstrainer. De voormalig doelman werkte eerder als keeperstrainer bij NAC Breda, Anderlecht en Burnley.

Aanbevolen
Ajax versleet best veel buitenlandse trainers in clubhistorie

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >