Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson geniet met lach op gezicht van zware trainingen

Jordan Henderson (34) is bezig aan zijn eerste voorbereiding met Ajax. De middenvelder – die tegen FK Vojvodina de aanvoerdersband draagt – geniet van de intensiteit op de trainingen. De Engelsman leert nog altijd nieuwe dingen, ook op zijn leeftijd.

24 juli 2024 - 16:37
Hendovojaja800
Als het aan Henderson ligt, blijft hij bij Ajax. © Pro Shots

Terugblikken op vorig seizoen wil Henderson niet meer. Die periode is voorbij. Vergeten doet hij echter niet. “Het eerste wat de trainer zei toen hij binnenkwam, is dat we die momenten niet moeten vergeten. We hebben littekens. Die moeten we niet verstoppen, maar juist gebruiken als vuur, om beter te worden als team.”

Sinds Francesco Farioli en zijn staf aan het roer staan, voelt Henderson nieuwe energie in het team. Wat is hem het meest opgevallen tijdens de voorbereiding? “Als ik een woord zou moeten gebruiken voor deze nieuwe coach en staf, dan zou ik intensiteit zeggen. Dat ben ik gewend en daar houd ik van.”

“Ik geniet van elke training,” zo vervolgt de middenvelder. “Het niveau is enorm omhooggegaan in vergelijking met mijn eerste maanden hier. Ik kan namens de spelersgroep zeggen dat we hard hebben gewerkt, met een lach op ons gezicht. Dat is ook belangrijk, om te genieten van wat je doet. De staf heeft nieuwe energie en een nieuwe omgeving gecreëerd. Het is nu aan ons dat te implementeren op het veld.” 

Aanbevolen
Supporters in Ajaxshirts werken extra motiverend voor Farioli

In dat proces krijgt Henderson een iets andere rol dan voorheen. Hij speelt onder Farioli als enkele zes. “De trainer vraagt iets anders van me, zowel met als zonder bal. Natuurlijk kost het even tijd, maar hopelijk pik ik het snel op. Ik vind het leuk iets nieuws te leren en me in deze positie te specialiseren, zelfs op mijn leeftijd.”

De vraag is echter of Henderson binnenkort nog speler van Ajax is. De club kan financieel wel wat ademruimte gebruiken en het salaris van de Engelsman is niet mals. “Als het aan mij ligt, blijf ik. Ik ben hier blij en wil de club helpen. Maar het is niet alleen aan mij. Het belangrijkste is wat de club wil en nodig heeft. Nee, ik heb nog niet met de clubleiding gesproken. Maar nogmaals: mijn focus ligt hier.” 

We gaan het allemaal meemaken. Henderson zegt in ieder geval onderdeel te willen zijn van de wederopbouw. “We moeten een omgeving creëren waarin we iedere dag energie en intensiteit leveren, niet alleen omdat we nu een nieuwe staf hebben. Je moet een fit team zijn om op je toppen te kunnen presteren. We willen zo succesvol mogelijk zijn. Stapje voor stapje, met FK Vojvodina als eerste officiële tegenstander.”

Aanbevolen
Farioli’s elf: voor welke doelman kies jij in Europees duel met FK Vojvodina?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >