Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gastheer OWIOS over oefenpot Ajax - STVV: ‘Dit stond op mijn bucketlist!’

Ajax speelt op dinsdag 9 juli om 18.30 uur een oefenduel met Sint-Truidense V.V., afgekort STVV. De wedstrijd wordt voor publiek gespeeld bij v.v. OWIOS in Oldebroek. Er zijn nog kaarten voor de confrontatie op Sportpark Bovenmolen.

03 juli 2024 - 10:09
Owios 1200
Voor jonge fans zijn open oefenpotjes geweldig. © AFC Ajax

“De kaartverkoop verloopt uitstekend, maar we zijn nog niet helemaal uitverkocht,” stelt bestuurslid en hoofd wedstrijdorganisatie Leonard Visscher tegenover Ajax Life. “We mogen maximaal vierduizend mensen toelaten. We hebben inmiddels zo’n drieduizend kaarten verkocht.”

Leden van OWIOS kregen als eerste de gelegenheid om zichzelf een toegangsbewijs te verschaffen. Op één avond vlogen er meteen duizend kaartjes over de toonbank. Daarna waren negen verkoopadressen – denk aan supermarkten en sportzaken – in een straal van vijftien kilometer rondom Oldebroek aan de beurt om de loketten te openen.

OWIOS besloot eveneens tot een online verkoop via de eigen website. Deze is inmiddels gestopt. Waarom niet wat langer laten doorlopen? Visscher: “We sturen de hardcopy kaartjes op per post. Dat doen we woensdag. Later versturen doen we liever niet, want dan loop je het risico dat de kaartjes niet tijdig bij de mensen op de deurmat vallen.”

Visscher laat weten dat de stadionkassa’s op de wedstrijddag zelf opengaan. Dat gebeurt om 17.00 uur. Hou er rekening mee dat op echt op is. Dus als je van ver komt, kan het zijn dat het laatste kaartje is verkocht op het moment dat je arriveert in Oldebroek. Neem je die gok toch? Weet dan dat een kaartje voor volwassenen vijftien euro kost. Jongens en meiden tot en met zeventien jaar betalen een tientje.

Aanbevolen
Rijen tot parkeerplaats bij uitverkocht oefenduel tussen Ajax en Rangers

Visscher is nog altijd verguld dat Ajax een poosje geleden aan de lijn hing. “Toen Ajax ons benaderde of we gastheer wilden zijn voor een oefenwedstrijd, reageerden we meteen enthousiast. Ik ben zelf Ajacied. Deze eer had ik nog hoog op mijn bucketlist staan.”

Ajax wilde sowieso op echt gras voetballen. Daarvoor is het bij OWIOS aan het goede adres. “We worden gekscherend wel eens het Wembley van de Veluwe genoemd,” zegt Visscher met een lach. “We zijn ook een van de elf accommodaties in Nederland die jeugdinterlands voor de KNVB hosten.”

Visscher laat weten dat hij erg blij is met de positieve grondhouding van de gemeente Oldebroek. Die moest immers een vergunning afgeven om een oefenduel van Ajax met publiek mogelijk te maken. Na veel afstemming en een blik op een gedegen veiligheidsplan, ging het licht op groen.

“Toen Ajax het nieuws naar buiten bracht, ontplofte hier de boel. Onze mailboxen stroomden vol. Vanuit heel het land. Mensen kwamen vanuit België om kaartjes te kopen. Van Limburg tot Heerenveen. Mooi hoor! Op de wedstrijddag staan er een aantal foodtrucks en ik verwacht veel gezelligheid. Voor jeugd en gezinnen is het ook geweldig. We hebben enorm veel kinderkaarten verkocht.”

Vanuit OWIOS wordt geadviseerd op de fiets te komen, maar als je van wat verder komt, kun je tegen een inleg van vijf euro parkeren op een van de aangrenzende parkeervoorzieningen.

Volledig oefenschema Ajax

  • Vrijdag 5 juli, 14.00 uur: Ajax - PEC Zwolle (besloten)
  • Dinsdag 9 juli, 18.30 uur: Ajax - Sint-Truidense V.V.
  • Zaterdag 13 juli, 16.00 uur: Ajax - Rangers FC
  • Donderdag 18 juli, 18.30 uur: Ajax - Al-Wasl FC
  • Vrijdag 19 juli, 15.00 uur: Ajax - Olympiakos (besloten)
Aanbevolen
De geur van gebakken uitjes, bier en nieuwe verwachtingen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >