Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax met deel EK-gangers op trainingskamp naar Wageningse Berg

Francesco Farioli neemt 31 spelers mee naar het trainingskamp op de Wageningse Berg. De van het EK teruggekeerde Josip Sutalo, Borna Sosa en Ahmetcan Kaplan zijn ook van de partij, net als een aantal talenten.

15 juli 2024 - 14:01
Selectiewageningen800
De voorbereiding is in volle gang. © Pro Shots

Kaplan kwam met Turkije tot de kwartfinale van het EK, maar speelde geen minuut. De twee Kroaten vlogen er in de groepsfase al uit. Waar Sutalo alle wedstrijden speelde, viel Sosa eenmaal in. Na de uitschakeling kreeg het drietal een weekje vakantie. Maandag meldden ze zich weer bij Ajax voor het midweekse trainingskamp.

In de selectie die afreist naar de Wageningse Berg, ontbreken de namen van Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Zij keren op 29 juli pas terug. Dan is het heenduel met VK Vojvodina al gespeeld. Wat betreft Bergwijn is het sowieso afwachten hoe lang hij nog in Amsterdam voetbalt. Volgens De Telegraaf is er concrete interesse vanuit Saudi-Arabië.

Zoals gewoonlijk gaan er ook aanstormende talenten mee op trainingskamp. Dies Janse, Aaron Bouwman, Naci Ünüvar, Jaydon Banel en doelmannen Charlie Setford en Paul Reverson mogen zich in de kijker proberen te spelen van Farioli. De volledige selectie die afreist naar Gelderland, vind je hier.

Aanbevolen
Ajax laat zich tijdens voorbereiding zien in het land

Ajax verblijft van maandag 15 juli tot en met vrijdag 19 juli op de Wageningse Berg, waar in de omgeving ook twee sparringspotjes worden afgewerkt. Op donderdag spelen de talenten van Jong Ajax een openbaar oefenduel met Al-Wasl FC (18.30 uur), terwijl de A-selectie op vrijdag achter gesloten deuren in actie komt tegen Olympiakos (15.00 uur).

Beide oefenwedstrijden zijn live te volgen op Ziggo Sport. Klanten van Ajax’ hoofdsponsor schakelen hiervoor in op kanaal 14. Ajacieden die geen Ziggoklant zijn, kijken de wedstrijden gratis via Ziggo Sport Free. Daarvoor meld je je hier aan.

Aanbevolen
Definitief: Ajax vist Traoré uit vijver met buitenkansjes

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >