Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Steunpilaar Yohannes houdt moed erin na nederlaag tegen PSG

Ajax Vrouwen maakt zich op voor een allesbeslissend duel met AS Roma in de groepsfase van de Champions League. Na een 3-1-nederlaag op bezoek bij Paris Saint-Germain, strijdt de ploeg van Suzanne Bakker dinsdag tegen de Italianen voor een plek in de kwartfinales.

25 januari 2024 - 09:23
Yohannespsgaja800
Yohannes was een plaaggeest voor haar tegenstanders. © AFC Ajax

Ajax Vrouwen begon als koploper van groep C aan de vijfde speelronde. De Amsterdames, die eerder verrasten met een 2-0-overwinning op de Franse topclub, wisten dat met een winstpartij in Parijs kwalificatie voor de kwartfinales een feit zou zijn. Een nieuwe stunt zat er echter niet in.

De ploeg van Bakker begon zelfverzekerd aan de wedstrijd. De eerste kansjes waren voor Ajax Vrouwen, maar het was de thuisploeg die snel op voorsprong kwam. Marie-Antoinette Katoto scoorde op aangeven van Sandy Baltimore. “We wisten dat PSG een fantastische ploeg is, maar wij kregen ook nog twee kansen op de 0-1. Die maken we niet en zij scoren wel meteen,” stelde Bakker tegenover Ajax TV.

Nog binnen het halfuur was het diezelfde Katato die de score verdubbelde. Daarmee werd Ajax voor een lastig karwei gesteld. Romée Leuchter bracht na een sterke dribbel en dito afronding even de hoop terug, maar nog voor rust tekende Grace Geyoro voor de 3-1. Dat zou ook de eindstand worden.

Aanbevolen
Word samen met vrienden ballenjongen/-meisje bij Ajax Vrouwen - Heerenveen!

“Er werden veel fysieke duels uitgevochten, die we te vaak verloren,” analyseerde Bakker na afloop. “Dat heeft veel kracht gekost. Daarnaast creëerden we te weinig. Na rust waren we wel dominanter dan in de eerste helft, maar we kwamen niet echt tot kansen. We moeten leren meer te halen uit de mogelijkheden die we krijgen.”

Voor Ajax Vrouwen is de missie duidelijk. Tegen AS Roma kan een gelijkspel genoeg zijn, mits Bayern München niet wint. Bij winst is de ploeg sowieso zeker van de knock-outfase. Extra druk staat er hoe dan ook op de wedstrijd, want het is de laatste kans een ticket voor de kwartfinales te bemachtigen.

“Ik denk dat we tegen PSG misschien wel iets meer hadden verdiend, maar we moeten positief blijven,” stelde middenvelder Lily Yohannes, die werkelijk al haar duels won. Tegenstander Jackie Groenen werd er soms hoorndol van. “We hebben nog alles om voor te spelen. Volgende week wacht het thuisduel met AS Roma. Daar moeten we ready voor zijn.”