Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporterscollectief Nederland en KNVB versterken samenwerking

Supporters worden gelukkig meer en meer gesprekspartner binnen het betaald voetbal. Dat blijkt uit de versterkte samenwerking tussen Supporterscollectief Nederland en de KNVB. Beide partijen hebben de samenwerking versterkt en gewaarborgd met de nodige handtekeningen.

24 januari 2024 - 11:33
Uitduel 1200
SV Ajax is blij met de versterkte samenwerking. © De Brouwer

De krabbels zijn gezet onder een zogeheten memorandum van overeenstemming. Die term mag je snel weer vergeten, maar het is goed dat de inkt inmiddels droog is. Het komt er vooral op neer dat de KNVB en Supporterscollectief Nederland regelmatig met elkaar overleggen over landelijk supportersbeleid.

Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland, is blij met de afspraken: “Het is een goede zaak dat supporters structureel gesprekspartner zijn binnen het betaald voetbal. Uiteindelijk hebben we allemaal een gezamenlijk belang: we willen dat zoveel mogelijk mensen op een prettige manier naar het stadion kunnen gaan. Samen met de KNVB blijven we ons daar de komende tijd voor inzetten.”

Namens de KNVB reageert Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal: “Betaald voetbal speel je voor het publiek. Uit- en thuissupporters bepalen de sfeer in de stadions waar vele anderen graag op afkomen. Hun belangen zijn daarom een belangrijk onderdeel binnen de besluitvorming van de KNVB. We zijn dus heel blij met deze nieuwe stap in onze samenwerking.”

Aanbevolen
Stop de tijd: een stille Finse strijder

In het memorandum van overeenstemming staat onder meer dat beide partijen op regelmatige basis overleggen over zaken met betrekking tot landelijk supportersbeleid. Uitgangspunten voor de competities zijn solidariteit en integriteit. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen in het betaald voetbal. Zowel de KNVB als Supporterscollectief Nederland spelen een rol bij het integrale programma Gastvrij en Veilig Voetbal.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder Supportersvereniging Ajax, reageert eveneens opgetogen: “Als Supportersvereniging Ajax ondersteunen we Supporterscollectief Nederland al vele jaren. Dat doen we in zowel manuren, via onze coördinator wedstrijd- en supporterszaken, als financiële zin. De reden? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het collectief altijd sterker is dan de individuele vereniging.”

“Het formaliseren van de samenwerking tussen Supporterscollectief en de KNVB juichen we dan ook toe. Het versterkt de positie van supporters binnen het betaald voetbal alleen maar verder. Complimenten voor zowel de directie van de KNVB als het bestuur van Supporterscollectief Nederland. Het is goed dat er opnieuw een stap vooruit is gezet om op te komen en zich in te zetten voor het belang van supporters.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >