Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden speelden in 2015 en 2017 thuis tegen Poolse opponent?

Ajax speelt donderdag in eigen huis tegen Jagiellonia Bialystok. Voor het eerst sinds 2017 komt een ploeg uit Polen op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Toen was dat – net als in 2015 – Legia Warschau. Precies daarover gaat deze quiz!

27 augustus 2024 - 08:32
Milik 1200
Deze man uit, jawel, Polen trof doel in 2015. © Pro Shots

Ajax heeft geen grote geschiedenis als het gaat om confrontaties met tegenstanders uit Polen. Van de laatste jaren herinneren we ons vooral de twee ontmoetingen met Legia Warschau uit 2015 en 2017. Beide keren ging het om knock-outduels in het toernooi om de Europa League. Het liep ook twee keer goed af voor Ajax.

Thuis werd in beide jaren met 1-0 gewonnen. Weet jij nog welke wedstrijdselecties Frank de Boer en Peter Bosz destijds bijeen riepen? Als het antwoord daarop ‘ja’ is, dan is onderstaande quiz voor jou een spreekwoordelijke peulenschil. Toch denken we dat je hier en daar misschien nog best eens kunt vastlopen.

Aanbevolen
Farioli’s elf: hoe klaar jij de klus tegen Jagiellonia Bialystok?

Lukt het jou om alle namen hieronder in te vullen? We zoeken de volledige wedstrijdselecties. Dus basisspelers, invallers en niet ingezette spelers. Je krijgt acht minuten de tijd. Moet lukken, toch?

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >