Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax en MVV houden elkaar in evenwicht op De Toekomst

Het Jong Ajax van Frank Peereboom schrijft een puntje bij na een 0-0-gelijkspel tegen MVV Maastricht. Op De Toekomst zagen we kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. Toch was de trainer te spreken over zijn energieke elftal.

20 augustus 2024 - 07:19
Alders 1200
Alders in duel met Schenk van MVV. © Pro Shots

Silvano Vos stond in de basis bij Jong Ajax. Hij is geen onderdeel meer van het eerste elftal. De vraag is of hij nog een transfer gaat maken. Die kant lijkt het wel op te gaan, maar maandag kwam hij in elk geval in actie voor de beloften. Dat geldt ook voor Christian Rasmussen. Hij was weer fit genoeg om te voetballen.

Een leuke verschijning op het veld was Gerald Alders, die achterin positief opviel. “Gerald speelt met een leeuwenhart,” stelde Peereboom dan ook na afloop voor de camera van ESPN.

Aanbevolen
Burgemeester Breda: ‘Politie bij voetbalduels zou uitzondering moeten zijn’

“Het is een energieke gozer die er vol voor gaat. Soms loopt hij nog te veel met de bal, maar dat weet hij ook. Het hele elftal straalt energie uit, vind ik. We staan er fysiek goed voor. Daar ben ik over te spreken, maar we moeten wel mannelijker worden. Het is nog erg jeugdig. Je ziet dat we soms moeite hebben met de ervaring van jongens bij MVV.”

Het duurde zeker een halfuur voor de eerste kans kon worden genoteerd. Don-Angelo Konadu waagde een poging vanaf randje zestienmeter, maar zijn inzet vloog rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Achterin gaf de ploeg van Peereboom weinig weg. Heel veel gebeurde er verder ook niet voor rust.

Ook na de pauze lukte het Jong Ajax niet grote kansen te creëren. Die kansen kwamen pas laat in de wedstrijd, over en weer. Het was aan beide keepers te danken dat er geen treffers vielen. Jaydon Banel was richting einde wedstrijd nog heel dicht bij succes, maar zijn inzet ging tegen de paal. Jammer!

Aanbevolen
Voorstelling Godenzonen deze week op de planken tijdens De Parade

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >