Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geheugen opfrissen: zo ziet nieuwe opzet Europa League eruit

Ajax heeft zich geplaatst voor de Europa League. Die competitie is flink hervormd. Hoe ziet de nieuwe opzet van het toernooi en de loting er ook al weer uit? We frissen je geheugen op!

29 augustus 2024 - 23:53
EL 1200
De cup zelf blijft ongewijzigd. © Pro Shots

Voorheen deden 32 teams mee in een groepsfase met verschillende poules. Dat is in seizoen 2024/2025 niet meer zo. De groepsfase is gewijzigd in een competitiefase waaraan 36 clubs meedoen. Elke club wordt tijdens de loting gekoppeld aan acht opponenten. De clubs spelen vervolgens vier wedstrijden thuis en vier duels uit. Van dubbele ontmoetingen is in deze fase dus geen sprake.

De acht beste clubs plaatsen zich direct voor de knock-outfase. De nummers 9 tot en met 24 spelen een tussenronde. De winnaars van die tussenronde vervolgen hun weg in de Europa League. De nummers 25 tot en met 36 zijn direct uitgeschakeld voor Europees voetbal. Dat geldt ook voor de verliezers van de tussenronde. Het vangnet van de Conference League bestaat niet meer. Ook stromen er geen clubs vanuit de Champions League in.

Aanbevolen
Dit zijn Ajax’ tegenstanders in competitiefase Europa League

De acht opponenten in de competitiefase werden door loting bepaald. Dat leverde mooie confrontaties op. In de Johan Cruijff Arena komen S.S. Lazio, Maccabi Tel Aviv FC, Galatasaray SK en Besiktas JK op bezoek. De vier uittrips zijn ook interessant: Slavia Praag, Real Sociedad, FK Qarabag en FK RFS.

Mocht Ajax de competitiefase goed doorstaan, dan is het goed te weten dat alles vanaf de achtste finales gewoon weer bij het oude is, dus met een knock-outsysteem. De finale wordt op 21 mei 2025 gespeeld in Estadio de San Mamés in de Spaanse stad Bilbao.

Zo, nu ben je weer bijgepraat. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >