Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit zijn Ajax’ tegenstanders in competitiefase Europa League

Ajax maakt zich na Jagiellonia Bialystok-thuis (3-0) op voor de competitiefase van de Europa League. Daarin gaat de ploeg van Francesco Farioli de strijd aan met acht tegenstanders. We zetten ze voor je op een rijtje!

30 augustus 2024 - 13:42
Lotingfoto 1200
Ajax hoopt Europees veel te kunnen juichen. © Pro Shots

De loting zag er anders uit dan in voorgaande jaren. De Europese competities zijn immers flink hervormd. Er doen vanaf dit seizoen 36 clubs mee aan het hoofdtoernooi van de Europa League. De groepsfase maakt plaats voor een competitiefase, waarin Ajax het opneemt tegen acht verschillende opponenten.

Hoe de nieuwe opzet er precies uitziet, lees je hier. In Monaco maakten de welbekende balletjes grotendeels plaats voor een computergestuurde loting. Ajax maakte de loting mee uit pot één. Uit alle vier de potten kwamen vervolgens twee tegenstanders. 

Onze club is uit pot één gekoppeld aan S.S. Lazio en Slavia Praag. De Italianen komen op bezoek in Amsterdam, terwijl de ploeg van Francesco Farioli een tripje naar Tsjechië wacht. 

Uit pot twee kwamen Maccabi Tel Aviv FC en Real Sociedad tevoorschijn. Het duel met de Israëliërs wordt afgewerkt in de Johan Cruijff Arena, terwijl de reislustige supporters een fraaie trip naar Spanje wacht. Naar San Sebastián om precies te zijn. Real Sociedad speelt daar zijn thuiswedstrijden in Estadio Anoeta, dat plaats biedt aan ruim 32.000 supporters.

Aanbevolen
Geheugen opfrissen: zo ziet nieuwe opzet Europa League eruit

Galatasaray SK en FK Qarabag zijn de tegenstanders uit pot drie. Het treffen met de Turken in Amsterdam betekent wellicht een weerzien met Hakim Ziyech, als de technicus ook na de transferdeadline nog bij de club uit Istanbul voetbalt. Vrijdag deden immers nog geruchten de ronde dat ook Ajax geïnteresseerd is in de diensten van de aanvallende middenvelder. 

De uitwedstrijd tegen Qarabag belooft een flink avontuur te worden. Daarvoor moet immers worden afgereisd naar Bakoe in Azerbeidzjan. Een awayday waar flink de portemonnee voor moet worden getrokken, al maakt het voetbalhart van menig groundhopper direct een sprongetje van geluk.

Als laatste werden Besiktas JK en het Letse FK RFS aan het lijstje van Ajax’ opponenten toegevoegd. Met Besiktas komt er in de competitiefase een twee tegenstander uit Turkije op bezoek in Amsterdam. Wie een bezoek wil brengen aan het duel met RFS in Letland, moet het nodige geluk hebben. De stadions in Riga – welke het precies wordt, weten we nog niet – zijn niet zo groot.

Nu de tegenstanders bekend zijn, is het aan de supercomputer om tot een volledig speelschema te komen. Dan weten we op welke data we de getrokken opponenten treffen. Het volledige speelschema wordt zaterdag gepubliceerd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >