Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gaaei vroeg Henderson beslissende strafschop te mogen nemen

Jordan Henderson heeft niet eerder in zijn carrière zo’n bizarre strafschoppenserie meegemaakt als donderdag tegen Panathinaikos FC. De beslissing kwam uiteindelijk na 34 pingels van de voet van Anton Gaaei. De verdediger vroeg aan Henderson op het beslissende moment aan te mogen leggen.

16 augustus 2024 - 09:04
Hendo Ajapan 1200
Henderson zou eigenlijk vóór Gaaei aanleggen. © Pro Shots

Het is geen geheim dat Gaaei vorig jaar moeilijke periodes doormaakte in Amsterdam. Toch toonde de ingevallen verdediger een flink staaltje moed door op het beslissende moment zijn verantwoordelijkheid in de strafschoppenserie op te eisen. Sterker nog, de schietvolgorde in de tweede ronde werd er zelfs voor veranderd.

Omdat alle spelers hadden aangelegd en er nog geen beslissing was gevallen, moest iedereen opnieuw. Gaaei deed vervolgens een verzoek aan Henderson, die eigenlijk vóór hem moest trappen.

Aanbevolen
Farioli: ‘Toen Gaaei bal pakte, zei ik tegen mezelf: jij verdient het’

“We vroegen of we van volgorde mochten wisselen en dat vond de scheidsrechter goed,” vertelt Henderson voor de camera van Ziggo Sport. “Anton vroeg: ‘Als ze scoren, mag je de penalty nemen, maar als ze missen, mag ik dan?’ Alle credits naar hem. Hij is beter in strafschoppen dan ik. Anton verdient het en heeft hard gewerkt. Hij is een geweldige jongen. Hij wilde de kans krijgen om deze strafschop te nemen. Ik zei dat hij het moment van overwinning moest pakken.”

Gaaei schoot de bal voor de tweede keer overtuigend tegen de touwen. Het beslissende moment na een krankzinnige penaltyreeks. “Waren het 34 strafschoppen? Ik denk niet dat ik dat ooit heb meegemaakt. Met Liverpool had ik tegen Chelsea ook een keer een lange strafschoppenserie, maar ik weet niet of die zo lang was. Penalty’s zijn altijd lastig, maar gelukkig hebben we onze rust gehouden. Ook met dank aan Passie,” doelt hij op zijn keeper.

Henderson vertelt vervolgens verder over het belang de nul te houden en het eerder afmaken van de kansen. Helemaal waar natuurlijk, maar wij hadden vooral even tijd nodig om bij te komen van een zelden vertoonde voetbalvond.

Aanbevolen
Penaltyheld Pasveer zette Gorter in als geheim wapen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >