Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Farioli bezorgt ballenjongen Tom wereldavond!

Tom van der Linden (15) uit Culemborg was maandag ballenjongen bij Jong Ajax - MVV Maastricht. Dat werd een bijzondere avond voor de jonge Ajacied. Hij vertelt er een dag later dolenthousiast over!

20 augustus 2024 - 12:02
Farioli Tom 1200
Voor in het plakboek. © Tom

Hoi Tom, mooie avond gehad?
“Ja, het was superleuk. Als lid van Ajax Jonge Schare deed ik mee aan een van jullie prijsvragen. Ik won! Het is gaaf een wedstrijd van zo dichtbij mee te maken. Natuurlijk hoop ik ook nog eens bij het eerste elftal langs de lijn te staan. Ik blijf dus zeker meedoen met de prijsvragen!”

Nog bijzondere dingen meegemaakt?
“Nou en of! Ik moest tijdens de rust naar de wc. Een van onze begeleiders zei dat ik wel even de kantine in kon om te plassen. Toen ik de trap opliep, botste ik bijna tegen John van ’t Schip aan. Toen dacht ik wel even: zoooo, wie kom ik hier nog meer tegen? Toen ik naar links keek, zag ik Marciano Vink aan de bar zitten.”

Gaaf, hoor. Meteen gevraagd of je op de foto mocht?
“Nee, want ik had geen mobiel op zak. Dat mag niet als ballenjongen. Daarbij wil ik mensen niet lastigvallen. Toen ik de wc uitkwam, liep ik Mika Godts ook nog tegen het lijf. Die ging buiten al met veel mensen op de foto, dus misschien ging hij even schuilen, haha.”

Aanbevolen
Word vaandeldrager bij Ajax - Jagiellonia Bialystok!

En toch lukte het wel om één hele toffe foto te scoren. Vertel!
“Klopt! Net toen ik weer de trap af wilde, zag ik Francesco Farioli in een gang staan. De deur stond open. Een andere jongen naast me zag het ook. ‘Is dat Farioli?’ vroeg hij. Dus ik: ‘Volgens mij wel, man!’ Er hing alleen een verbodsbordje, dus we konden er niet veel mee.”

En toch lukte het!
“Het ging ineens heel snel. Farioli zag ons kijken, dus hadden we oogcontact. Toen wenkte hij dat we wel even snel mochten komen. Dus wij die gang in rennen, die eigenlijk voor ons verboden was. Die andere jongen had gelukkig wel een mobieltje bij zich. Zodoende kon ik dus toch met Farioli op de foto. De trainer wist ook wel dat dit eigenlijk niet mocht, maar het was wel heel vet, hoor!”

Zei Farioli nog iets tegen jullie?
“Hij vroeg hoe het met ons ging. Het ging heel snel ,hoor. We kregen ook nog een mooie Italiaanse ‘ciao’ te horen. Gaaf!”

Enne, hoe heb je die foto nou gekregen?
“Simpel, ik gaf die andere jongen natuurlijk direct mijn telefoonnummer, zodat hij de foto kon doorsturen. Dat heeft hij gedaan. Als duizend procent Ajacied ben ik er superblij mee. Het is ook mijn nieuwe profielfoto op WhatsApp. Maar da's logisch!

Wil je ook meedoen aan prijsvragen en evenementen van Ajax Jonge Schare? Word snel lid!

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Jagiellonia Bialystok!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >