Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FK Vojvodina - Ajax

Ajax verdedigt donderdag op bezoek bij FK Vojvodina een nipte 1-0-voorsprong. In de TSC Arena wordt gestreden om een plek in de derde voorronde van de Europa League. We beschouwen voor!

01 augustus 2024 - 09:17
Fitz Jim Drie Dingen 1200
Ajax moet in Servië het karwei afmaken. © Pro Shots

Rol voor Traoré
Bertrand Traoré staat voor zijn officiële rentree bij Ajax. De 28-jarige aanvaller, die deze zomer na zeven jaar afwezigheid terugkeerde in Amsterdam, zit in Servië voor het eerst bij de wedstrijdselectie. “Traoré gaat tegen Vojvodina minuten maken,” zo liet Francesco Farioli weten op de voorbeschouwende persbabbel.

Of dat als basisspeler of invaller is, liet de Italiaanse oefenmeester in het midden. Traoré ontbrak tijdens het heenduel nog in de selectie van Ajax, omdat het papierwerk nog moest worden afgerond. Een dag later kwam hij wel in actie tijdens een oefenwedstrijd tegen Vitesse (4-1). Als invaller nam hij direct een doelpunt voor zijn rekening.

Brian Brobbey en Steven Bergwijn hebben hun eerste trainingen op De Toekomst achter de rug, maar zijn in Bačka Topola nog niet van de partij. “Zij zijn maandag begonnen met de voorbereiding en moeten het gat wat betreft fitheid met de rest van de groep dichten. We proberen ze in optimale conditie te krijgen voor het hele seizoen,” aldus Farioli.

Aanbevolen
Farioli’s elf: start jij met Van den Boomen in return tegen FK Vojvodina?

Voor Farioli staat het weer 0-0
Ajax start met een minimale voorsprong aan de return tegen Vojvodina, maar Farioli benadert de wedstrijd alsof het nog gelijk staat. “We beginnen op 0-0. De voorsprong die we hebben, is namelijk niet genoeg. Dat is geen stand die je gaat verdedigen. We moeten de drive tonen om aan te vallen en er het maximale uit te halen,” zo vertelde hij.

De heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena toonde aan dat de Serviërs er gevaarlijk kunnen uitkomen. “Het is een ploeg die veel beweegt. Ze hebben vorige week op vijf verschillende manieren druk gezet. Er zijn niet veel teams die dat doen. We houden rekening met meerdere scenario’s, maar ik verwacht eenzelfde soort wedstrijd. We zijn ons er goed van bewust dat de klus nog niet is geklaard.”

Dat er in Bačka Topola onder tropische omstandigheden wordt gevoetbald, heeft volgens Farioli geen invloed op het strijdplan. “Je hebt altijd met externe factoren te maken. Daar moet je simpelweg klaar voor zijn. We voetbalden vorige week ook op een nieuw veld en was het warm door het dichte dak van de Johan Cruijff Arena. We steken onze energie in hetgeen we moeten doen. Alles daaromheen mag geen effect hebben.”

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van thuisduel met FK Vojvodina

Vojvodina nog vol vertrouwen
Bij FK Vojvodina zijn ze na de nipte 1-0-nederlaag in Amsterdam vol vertrouwen. Sterker nog, doelman Lazar Carevic denkt dat Ajax is geschrokken van de tegenstand die de ploeg kreeg in de Johan Cruijff Arena.

“We trokken ons niet terug, zetten hoog druk en dwongen hun spelers simpelweg de bal een paar keer aan ons cadeau te geven. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs Ajax dit niet had verwacht, omdat we voor hen vrij onbekend waren,” laat hij weten in de Servische krant Zurnal.

Carevic vond de Serviërs niet onder doen voor Ajax. Hij ruikt dan ook kansen. “Vojvodina heeft zich gepresenteerd als een uitstekend team, dat in alle opzichten in staat was Ajax te evenaren. Het bewijst dat onze voorbereiding fenomenaal was, de technische staf heeft een uitzonderlijk programma samengesteld en we voerden dat tot in de puntjes uit. Ik hoop dat het verhaal nog succesvoller wordt.”

Op dezelfde voet doorgaan. Dat is zijn credo richting de return. “Er is geen twijfel dat Ajax ons nu veel serieuzer neemt. Daar moeten we op voorbereid zijn,” vervolgt Carevic. “Ze zijn nog steeds de grote favoriet, maar we hebben het recht te dromen en te hopen. We kunnen deze grote rivaal uitschakelen, al moeten we nog twintig tot dertig procent beter zijn dan in Amsterdam.”

Vojvodina en Ajax trappen donderdag om 20.00 uur af in de TSC Arena. De wedstrijd staat onder leiding van de Turkse arbiter Arda Kardesler.

Aanbevolen
Groeten uit Bačka Topola!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >