Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis: ‘Voel me elke dag, week en wedstrijd sterker worden’

Steven Berghuis kampte lang met blessureleed, maar is hard op de weg terug. Hij is blij met de tijd en opbouw die hij van de technische staf krijgt. Ook heeft hij mooie woorden over voor Daley Blind, die een punt zette achter zijn interlandcarrière.

14 augustus 2024 - 15:29
Berghuisajapan800
Berghuis is niet van plan te vertrekken. © Pro Shots

Berghuis kreeg in Athene een basisplaats. Dat was alweer even geleden. De laatste keer dat hij in de startformatie begon, was op bezoek bij FK Bodø/Glimt. Berghuis maakt de laatste weken goede stappen wat betreft zijn fitheid. “Met dank aan de technische staf, die me een goede opbouw geeft in de trainingen en wedstrijden.” 

Tegen Panathinaikos FC (0-1) maakte hij de negentig minuten nog niet vol, maar Berghuis voelt zich stukje bij beetje fitter worden. “Ik ben een tijdje weggeweest. Vanaf het eerste oefenduel tot nu toe, voel ik me elke dag, week en wedstrijd sterker worden. Dit wil ik graag verder uitbreiden.”

Ajax zit onder Francesco Farioli volop in een proces. Hoe kijkt Berghuis naar de ontwikkeling van de ploeg? “Als spelersgroep proberen we uit te voeren wat de staf van ons vraagt. In alle opzichten moeten we daarin groeien. We zijn goed onderweg, maar er zijn ook dingen voor verbetering vatbaar. De wedstrijd op donderdag is weer een grote test.”

Berghuis hield een goed gevoel over aan de heenwedstrijd in Griekenland, maar weet ook dat Ajax er nog lang niet is. “Het zegt niks over de wedstrijd van donderdag. Dat wordt een heel ander duel tegen een goede ploeg, die gelijkwaardig is aan ons. We moeten in alles goed zijn om door te gaan.” 

Aanbevolen
Farioli’s elf: kies je voor de elf uit Athene of pas je wijzigingen toe?

De linkspoot gaf eerder aan een voorkeur voor de tienpositie te hebben, maar in het systeem van Farioli vindt hij het ook lekker als vleugelaanvaller te fungeren. “Ik wil gewoon involved zijn en aan de bal komen. Met ons spel, de variatie en lopende mensen, kan ik vanaf de rechterkant ook gevaarlijk en belangrijk zijn voor het team.”

Over de defensie van Ajax is al veelvuldig gesproken, maar ook in aanvallend opzicht kunnen er dingen beter. Het creëren van kansen is zoiets. “Met ons voetbal is het belangrijk de juiste mensen op de juiste positie aan de bal te krijgen. Met de kwaliteiten die we hebben, heb ik vertrouwen in meer doelpunten.”

Dat Berghuis na het sluiten van de transfermarkt nog speler van Ajax is, bevestigde hij opnieuw. De gesprekken over een contractverlenging worden tegen die tijd ook weer opgepakt. Hij voelt zich op zijn plek in Amsterdam. “Het blijft iets unieks om in een volle Johan Cruijff Arena te voetballen. Ik geniet van elk moment.”

Tot slot had Berghuis mooie worden over voor Daley Blind, die na een prachtige interlandcarrière van 108 duels besluit om af te zwaaien als international van Oranje. “Chapeau, petje af. Ook voor de weg die hij heeft afgelegd, met de twijfels die er soms waren en zijn hartproblemen. Hij verdient ongelofelijk veel respect voor hetgeen hij heeft gedaan. Ik mis ‘m hier nog elke dag.”

Aanbevolen
Farioli weerlegt kritiek op opstelling: ‘Ik start altijd met de beste elf’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >