Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax lanceert derde tenue met verwijzing naar Amsterdamse School

Ajax is al volop Europees actief. Het werd dan ook tijd het derde tenue voor seizoen 2024/2025 te presenteren. Dat deed de club vrijdag. We schoten plaatjes!

09 augustus 2024 - 09:59
Derde Shirt Def 1200
Dit is 'm dan! © Ajax Life

Het ontwerp van het derde tenue komt niet geheel als een verrassing. Er lekten al eerder beelden uit op sociale media. Maar goed, het is altijd fijn het shirt zelf in handen te krijgen om eens goed te bekijken.

Het design is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Een bouwstijl die je overal in de stad terugziet en zich – net als de Ajaxschool – kenmerkt door het gebruik van expressieve en fantasievolle vormen. Het shirt is grotendeels gebroken wit – neigend naar grijs – met donkerrode en zwarte accenten.

Dat zie je bijvoorbeeld terug bij het clublogo. Het witte embleem staat op een donkerrode badge, waar een zwarte cirkel omheen is getrokken. De letters van Ziggo, het Adidaslogo en de accenten aan de zijkant van het shirt hebben dezelfde donkerrode kleur, net als de bedrukking. De drie sterren boven het clublogo zijn juist zwart.

Aanbevolen
Ajax en Adidas presenteren nieuwe Originalscollectie in stijl derde tenue

Dan is het interessant in te zoomen op de details. De Adidasstrepen zijn afwisselend rood, zwart, rood gekleurd. Volgens de club is dit een verwijzing naar de vlag van Amsterdam. We dachten in de grijze patronen – die over een groot deel van het shirt zichtbaar zijn – ook de drie andreaskruizen waar te nemen. Gezien het feit dat er een vierde kruis onderop het shirt begint, gaat die theorie echter niet op.

Het broekje en de kousen zijn eveneens gebroken wit en hebben dezelfde donkerrode en zwarte accenten. Op de voorkant van de kousen springen drie zwarte andreaskruizen het meest in het oog.

Goed, dan is het nu zaak om plaatjes te kijken. Over smaak valt niet te twisten, dus vel vooral je oordeel!

Koop je het shirt als lid van Supportersvereniging Ajax in de online Ajax Fanshop? Dan is het goed om te weten dat je tien procent korting krijgt. Gewoon een kwestie van inloggen in jouw Mijn Ajax-account dat is gekoppeld aan je lidmaatschap. Dan wordt de korting automatisch verrekend.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >