Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - AZ

Het thuisduel met AZ vormt het startsein voor een reeks pittige wedstrijden, waarin Ajax het achtereenvolgens opneemt tegen de Alkmaarders, FC Utrecht, Brighton & Hove Albion en PSV. We trappen af met de Noord-Hollandse burenruzie. Een voorbeschouwing!

07 oktober 2023 - 00:10
Ajaazdd800
Vorig seizoen eindigde het duel met AZ in 0-0. © Pro Shots

Verkeershinder
Voor Ajacieden die zondag van plan zijn met de auto naar de Johan Cruijff Arena te komen, hebben we een stukje verkeersinformatie. We raden hen aan op tijd te vertrekken, vanwege een verkeershindering op de A9. Die weg is van vrijdag 6 oktober 20.00 uur tot maandag 9 oktober 5.00 uur afgesloten tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, in beide richtingen.

Richting Schiphol is oprit 4 (Ouderkerk aan de Amstel), oprit 5 (Amstelveen-Stadshart) en oprit 6 (Aalsmeer) open. Richting Utrecht en Almere is oprit 4 open op zaterdag 7 en zondag 8 oktober van 7.00 tot 20.00 uur. Zorg dus dat je planning hierop aanpast of laat – waar dat lukt – de auto staan. 

Aanbevolen
Steijns elf: kies jij ook voor meer vastigheid in duel met AZ?

Geen medelijden
AZ reist zondag met zelfvertrouwen af naar Amsterdam. De Alkmaarders zijn dit seizoen ongeslagen in de eredivisie, terwijl Ajax sportief nog altijd wankelt. Of Pascal Jansen medelijden heeft met zijn collega Maurice Steijn? Nee, dat niet. “Zo gaat het soms in onze beroepsgroep. Ik kan me voorstellen dat het niet prettig voelt voor hem,” aldus de AZ-trainer. 

Bij AZ zijn ze in ieder geval niet van plan het over een andere boeg te gooien, nu Ajax in een hele flinke dip zit. “Soms heb je dat bij een club. Daar moet je dan doorheen, maar in het voetbal is alles mogelijk. Onze voorbereiding op de wedstrijd is niet anders dan anders. We kijken naar de kracht en de zwakte van de tegenstander. Dat is nu niet anders.” 

AZ staat momenteel tweede in de eredivisie, op twee punten achterstand van koploper PSV. Dat doet de Alkmaarders goed. “We gaan er met zelfvertrouwen naartoe, want we zijn op dit moment in vorm,” aldus Jansen. “Er is duidelijkheid en er is een visie. Ik hoop dat dit een mooie editie van Ajax - AZ wordt.” 

Aanbevolen
Ajax sluit collectieve straffen niet uit bij nieuwe ongeregeldheden

Steijn: ‘Dit team heeft overwinning nodig’
We zijn bijna vergeten hoe het voelt om een wedstrijd te winnen. Voor de laatste Ajaxzege van dit seizoen moeten we terug naar Ludogorets-uit (1-4). Ja, de ploeg stond op het moment van staken voor in Waalwijk, maar die punten tellen (nog) niet. Ook tegen AEK Athene lukte het niet de voorsprong te behouden.

“Het is jammer dat we de wedstrijd niet over de streep trekken na de voorsprong. Dit team heeft een overwinning nodig,” aldus Maurice Steijn tegenover het eigen clubkanaal. “Ik heb een ploeg gezien die kansen heeft gecreëerd en overeind is gebleven in deze heksenketel. Dat geeft een goed gevoel. Maar ik ben ook kritisch en zie dat we er nog niet zijn.”

Uiteraard wordt de trainer gevraagd naar het duel met AZ. Er zijn periodes geweest waarin we vol vertrouwen richting thuiswedstrijden gingen, maar dat is dit seizoen wel anders. Dat proef je ook in de uitspraken van Steijn. “Ik verwacht een open wedstrijd. Zij zijn in vorm en spelen al jaren bovenin mee. Wij zijn in opbouw en we doen het elke week iets beter. Iedereen is ongeschonden uit de strijd gekomen. Ik verwacht een strijdbaar Ajax.”

Ajax en AZ trappen zondag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Allard Lindhout, terwijl Rob Dieperink de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Steijn ziet in Sutalo en Avila duurzaam duo voor langere termijn

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >