Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bekritiseerde Taylor weet zelf ook dat hij veel beter kan

Kenneth Taylor brak bij Ajax door in een goed geolied team. Hij werd zelfs door Louis van Gaal geselecteerd voor het WK in Qatar. Dit seizoen krijgt hij soms forse kritiek te verduren. Wat doet dat met de 21-jarige middenvelder?

21 november 2023 - 09:05
Taylor Actie 1200
Taylor weet dat hij veel beter kan. © Pro Shots

“Ik ben er wel aan gewend geraakt de laatste jaren, eerlijk gezegd. Ik kan er steeds beter mee omgaan,” vertelt Taylor aan Voetbal International in een uitgebreid interview. “Soms geeft het me juist energie. Maar ik heb een cirkel om me heen waar ik alle kritiek van aanneem. Ook de positieve dingen. Door de rest probeer ik me niet te laten beïnvloeden.”

Makkelijk is dat niet altijd. Zo kreeg ook Taylor mee dat er cynisch gejuich in de Johan Cruijff Arena klonk, toen hij in de rust van het Europese duel met Brighton & Hove Albion werd gewisseld. “Dat is niet leuk natuurlijk, maar ik wil het ook niet te groot maken. Zo is de voetbalwereld, daar heb ik geen invloed op,” reageert hij.

Van ploeggenoten krijgt hij juist steun. Niet alleen van zijn huidige maatjes, maar ook van jongens die inmiddels niet meer bij Ajax voetballen. Zo ontving Taylor na het treffen met de Engelsen een appje van Daley Blind. “Wat daar precies in stond, houd ik liever privé. Dat is tussen Daley en mij. Maar het was een aardig berichtje om me te steunen,” aldus Taylor, die overigens volmondig beaamt dat hij veel beter kan voetballen dan er nu uitkomt.

“Het gaat niet fantastisch. Met de ploeg niet en met mij ook niet. Ik denk dat ik mindere wedstrijden heb gespeeld en ook goede wedstrijden. Maar ik kan honderd procent beter, dat weet ik zelf ook wel. Ik werk aan mezelf en probeer te leren, maar dat zie je niet altijd meteen terug.” 

Aanbevolen
Noem alle achttien aanvoerders van Oranje namens Ajax

Vanaf de tribunes lijkt het soms alsof Taylor verstoppertje speelt. Alsof hij de bal liever niet wil hebben wanneer Ajax het lastig heeft. Dan lijkt hij vooral achter zijn man te staan, in plaats van de ruimtes te zoeken. “Ja? Dat gevoel heb ik op het veld helemaal niet, eerlijk gezegd. Bij mij is dat in elk geval niet zo. Ik wil altijd de bal hebben. Of het nu goed gaat of slecht, met het team of met mij. Daar ben ik uiteindelijk voor op voetbal gegaan, om die bal aan mijn voeten te hebben.”

Hoewel hij zelf met zijn 21 jaar nog een jeugdige speler is, probeert Taylor zijn ploeggenoten zo goed mogelijk te helpen. Zo zit hij naar eigen zeggen als persoon in elkaar. Die steun voelt hij ook omgekeerd. Taylor is het er dan ook niet mee eens dat het Ajax aan leiders ontbreekt, ondanks dat mannen als Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Dusan Tadic niet meer in Amsterdam voetballen.

“Steven Bergwijn, onze aanvoerder, is sowieso een leider, maar we hebben er nog meer,” vervolgt Taylor. “Steven Berghuis is een echte leider, ook buiten het veld. Hoe hij de jonge en nieuwe spelers helpt... We hebben Remko Pasveer en Gerónimo Rulli nog. We hebben er écht wel genoeg.”

Bij Jong Oranje is Taylor momenteel een van de uitblinkers. Met zijn technische vaardigheden en tweebenigheid weet hij die ploeg alleraardigst bij de hand te nemen. We hopen die klasse van Taylor ook snel weer op het veld van de Johan Cruijff Arena terug te zien.

Aanbevolen
Het briefje van Van der Sar

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >