Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Ajax Vrouwen durven na gelijkspel tegen Bayern te hopen op meer

De spelers van Ajax Vrouwen zijn blij met het veroverde punt op bezoek bij Bayern München in de Champions League. De ‘Amsterdames’ kwamen al na een minuut op achterstand, maar toonden veerkracht: 1-1.

15 december 2023 - 10:46
Grant 1200
Grant was trefzeker tegen Bayern. © AFC Ajax

Dat de koppies niet gingen hangen, stelt trainer Suzanne Bakker tevreden. “Natuurlijk is zo’n rappe tegengoal zuur. We verloren de bal in de opbouw. Dan komen ze er razendsnel uit en in tweede instantie lag-ie erin,” reageerde Bakker tegenover Ajax TV op de snelle treffer van Lea Schüller.

“We hebben toen aangegeven dat er nog niks aan de hand was. Dat de koppies direct weer omhoog moesten. We hadden immers nog 89 minuten om zelf een doelpunt te maken. Ik moet de ploeg een compliment geven. Na de snelle achterstand raakten we niet in paniek. We voerden ons eigen plan uit en konden bij vlagen dominant zijn aan de bal. Dat leverde de 1-1 op.”

De treffer van Ajax kwam van de voet van Chasity Grant. Zij maakte na 38 minuten de 1-1. Een stand die ook bij het laatste fluitsignaal nog op het scorebord stond. “Ik ben superblij dat ik kon scoren,” reageerde Grant. “Ik schoot gewoon en dacht: ik zie wel waar de bal terechtkomt. Hij ging erin. Ik voel me goed, ben fit en heb er vooral heel veel zin in. Ik hoop dat dat aan mijn spel te zien is,” aldus de stralende doelpuntenmaker, die beaamde dat Ajax Vrouwen niet best aan het duel begon.

Aanbevolen
Tips voor Ajacieden tijdens de kerstvakantie!

“Maar daarna pakten we het goed op. We waren eigenlijk de dominante partij. We mogen heel blij zijn met een punt hier. We krijgen Bayern München nog in eigen huis. Dat is een voordeel. We gaan zien hoe dat gaat lopen.”

De return tegen de Duitsers staat voor woensdag 20 december op de rol. Er wordt dan om 18.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Ajax Vrouwen staat momenteel derde in de poule, met een punt achterstand op koploper Bayern München. AS Roma, de nummer twee, heeft net als de Amsterdammers vier punten.

“Deze 1-1 is heilig. Dan hoeft het soms niet mooi. Ik ben trots op het resultaat,” stelde Bakker, die alvast vooruit keek naar het treffen in Amsterdam. “Ik hoop dat we dan nog iets dominanter kunnen zijn op hun helft. Verdedigend vond ik het aardig staan. We gaan nu kijken hoe we tot nog meer kansen kunnen komen.”

Duidelijk is dat Ajax Vrouwen nog alles heeft om voor te spelen. Wordt vervolgd!

Aanbevolen
Hier is ons fotoverslag van Ajax - AEK Athene!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >