Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: hoe vang jij gemis van Kudus op tegen Fortuna?

Fortuna Sittard brengt zondag een bezoekje aan de Johan Cruijff Arena. Mohammed Kudus moet die wedstrijd door een spierblessure aan zich voorbij laten gaan. Welke vervanger stel jij op? Tijd voor Heitinga’s elf!

08 april 2023 - 10:30
H11ajafor800
Conceição, Berghuis of schuiven met Tadic? © AFC Ajax

Kudus moest vroegtijdig naar de kant tijdens het KNVB-bekerduel met Feyenoord (1-2). De Ghanees greep na een sprintje naar zijn hamstring. Dan weet je meestal wel hoe laat het is. De blessure lijkt mee te vallen, maar nader onderzoek moet uitwijzen hoe lang Kudus precies aan de kant staat. Het thuisduel met Fortuna komt sowieso te vroeg.

Wie moet Kudus op de rechtsbuitenpositie vervangen? Francisco Conceição lijkt de meest voor de hand liggende keuze, maar misschien denk jij daar wel heel anders over. Je kunt ook met de poppetjes voorin schuiven en bijvoorbeeld Brian Brobbey een basisplek gunnen. Ook Steven Berghuis is een optie voor de rechterflank.

Bij Heitinga’s elf ben jij de baas! Jij bepaalt welke elf namen je op het wedstrijdformulier zet. Bij het maken van je opstelling is het goed om te weten dat Davy Klaassen ‘gewoon’ inzetbaar is. De middenvelder is na het aanstekerincident zonder hoofdpijn opgestaan en dus fit genoeg om te spelen tegen Fortuna.

Je stelt jouw ideale formatie samen in onze Ajax Life-app. Open deze of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt.

Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Fortuna en maak jouw winnende opstelling. Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >