Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe vang jij gemis van Antony op tegen Sparta?

Ajax vervolgt de titelstrijd zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Sparta. Zonder Antony, van wie we inmiddels weten dat hij de rest van de maand april niet inzetbaar is. Hoe los jij zijn afwezigheid op?

07 april 2022 - 10:42
Haller Brobbey 1200
Brobbey en Haller samen in de aanval? © AFC Ajax

In Groningen ontbrak de Braziliaanse vleugelflitser ook al in de selectie van Erik ten Hag. Toch won Ajax met 1-3. Heel soepel ging het echter niet in de Euroborg, waardoor de discussie over de strijdwijze voor de komende duels springlevend blijft. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar jouw mening.

Natuurlijk is het mogelijk om Steven Berghuis opnieuw op rechtsbuiten te zetten. Dan moet er op het middenveld met de poppetjes worden geschoven. We zagen ook stemmen opgaan om Mohammed Kudus vanaf de rechterkant te laten opereren. Een briljante ingeving of een totale miskleun? Roept u maar!

Aanbevolen
Zonder Antony is niet meteen alles kut

Er waren zelfs supporters die na het goede optreden van Mo Ihattaren bij Jong Ajax pleitten om de technicus maar direct door te schuiven naar de hoofdmacht. Erg opportuun als je het ons vraagt, maar bij Ten Hags elf ben jij de baas. 

Een andere optie is schakelen naar een 4-4-2-formatie. Sommigen bestempelen het als vloeken in de kerk, maar het zou zomaar kunnen werken. Sébastien Haller en Brian Brobbey in de spits, met Berghuis en Dusan Tadic vanaf de flanken op het middenveld. Wellicht ondersteund door aanvallende backs?

Kortom, er zijn vele manieren om de komende eredivisiewedstrijden aan te vliegen. Maar op welke wijze staat er volgens jou een onoverwinnelijk elftal binnen de lijnen? Deel jouw visie door de Ajax Life-app te openen, of deze te downloaden wanneer je dat nog niet hebt gedaan. Klik vervolgens op het tabblad ‘de tribune’, selecteer de thuiswedstrijd tegen Sparta en leef je uit.

Knal je opstelling vervolgens vooral op socials, voorzien van de hashtag #tenhagself. Dan kunnen we daarna fijn verder discussiëren. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >