Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Benfica

We hebben al zo’n viermiljard keer naar de klok gekeken, aftellend tot het duel met Benfica. Eindelijk weer een Europees avondje in eigen huis, waar een ticket voor de kwartfinale van de Champions League op het spel staat. Om de voorpret te verhogen, volgen hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

15 maart 2022 - 08:40
Driedingenajaben800
Het belooft een spannend potje te worden... © De Brouwer

Timber en Álvarez op scherp
Het is geen nieuws ten opzichte van het heenduel met Benfica, maar daarom niet minder belangrijk. Waar we het over hebben? Over de spelers die tijdens de return op hun tellen moeten passen. Jurriën Timber en Edson Álvarez staan immers nog altijd op scherp. In Lissabon kwam het tweetal de wedstrijd door zonder geel te pakken, dus laten we hopen dat dit dinsdag wederom het geval is.

Mochten Timber en/of Álvarez tegen Benfica op de bon gaan, dan zijn ze geschorst voor het eerste kwartfinaleduel. Pas na deze ronde worden alle gele kaarten kwijtgescholden. Overigens worden spelers niet alleen geschorst bij een derde gele kaart, maar ook bij nummer vijf, zeven, negen, enzovoort.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niets van ontknoping tweeluik met Benfica!

Ajax kan zich nestelen tussen Europese top
Een plek in de kwartfinale van de Champions League… Het zou geweldig zijn. Niet alleen voor Ajax zelf, maar ook voor de supporters. Wetende dat we nog minimaal één rondje extra kunnen genieten van het Europese avontuur, laat ons nu al wegdromen. Maar goed, eerst met Benfica afrekenen. Dat wordt al een flinke klus op zich.

Mochten de Ajacieden een ronde verder komen, dan is het de derde keer in deze eeuw dat de kwartfinale wordt bereikt. Het lukte Ajax in 2003 en 2019 al eerder om deze fase van het toernooi te behalen. Dat is op zichzelf al bijzonder, maar zeker als je kijkt naar het soort ploegen dat over het algemeen ver komt in het miljoenenbal.

Ajax kan pas de derde club worden van buiten de toonaangevende vijf Europese competities (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1) die deze eeuw minimaal drie keer de kwartfinale van de Champions League bereikt. Benfica staat met drie kwartfinaleplekken tweede in dit klassement.

Aanbevolen
Ajacieden trainen niet extra op pingels met oog op mogelijke penaltyreeks

Benficatrainer verwacht kat-en-muisspel
Ajax werd in Lissabon bestempeld als favoriet voor de overwinning. Van buitenaf dan, want zowel Erik ten Hag als interim-Benficatrainer Nélson Veríssimo noemden het duel een fiftyfiftywedstrijd. De trainers kregen uiteindelijk gelijk. Ajax en Benfica gingen gelijk op, met een 2-2-eindstand als resultaat. 

Veríssimo verwacht geen ander spelbeeld voor de return. En nee, ook nu is Ajax volgens hem niet de favoriet. “De vorige keer geloofden veel mensen mij niet toen ik dat zei, maar ik zie het nog steeds zo. We moeten een hoog niveau halen om deze enorme horde te nemen, maar ik denk echt er geen favoriet is. Ik verwacht een kat-en-muisspel, waarin beide teams zoeken naar manieren om te profiteren en om gebruik te maken van de ruimtes.”

“Er staan twee ploegen tegenover elkaar die graag de bal hebben en het spel willen maken,” vervolgt Veríssimo. “Ik verwacht dat Ajax sterk en fel start. Daar moeten we goed mee omgaan. We moeten scherper zijn dan in de heenwedstrijd. Ajax heeft aan de bal veel kwaliteiten en kan aanvallend heel erg sterk zijn, maar heeft ook minder sterke kanten. Van die zwaktes moeten we profiteren. Wij gaan er met veel vertrouwen naartoe.”

Ajax en Benfica trappen dinsdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Carlos del Cerro Grande, terwijl Alejandro Hernández de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Haller over ‘strijd’ met Lewandowski en zinderende JC Arena

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >