Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Berghuis heeft toch recht om maximale uit zijn carrière te halen?’

Het is bekend dat Steven Berghuis een flinke lading drek over zich heen kreeg, na zijn overgang van Feyenoord naar Ajax. Vooral uit Rotterdamse hoek. Je kunt veel laten gaan, maar bedreigingen niet. Daarom volgde een aangifte. Erik ten Hag snapt dat volledig.

13 augustus 2021 - 12:41
Berghuis Aangifte 1200
Berghuis kan veel hebben, maar trekt ergens de grens. © AFC Ajax

We gaan hier alle lelijkheid die Berghuis tot zich kreeg niet herhalen. Dat podium gunnen we de lieden die tot zulke bedreigingen overgaan simpelweg niet. Een grapje is leuk, rivaliteit evenzo, maar richting Berghuis zijn veel grenzen overschreden.

En dus deed de aanvaller aangifte. Ajax steunt hem daarin. Volgens Ten Hag was de club daar ook op voorbereid. “Natuurlijk, rond zijn overgang bespraken we dit thema al. We waren voorbereid, alleen wisten we nog niet in welke mate en heftigheid het zou gaan plaatsvinden,” sprak de coach tijdens het perspraatje richting de aftrap van NEC-thuis.

Aanbevolen
Checklist seizoenkaarthouders voor Ajax - NEC

Ten Hag gaf aan bewondering te hebben voor zijn speler, want bij het doen van aangifte lok je wederom reacties uit. “In dit land is de tolerantiegraad enorm hoog en we moeten alles zogenaamd maar accepteren, maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Deze aangifte was noodzakelijk. De hele Nederlandse samenleving zou Berghuis moeten steunen, want dergelijke bedreigingen zijn gewoon niet normaal. Je moet persoonlijkheid hebben om over te gaan tot aangifte en dat heeft hij.”

Volgens de oefenmeester heeft alle lelijkheid rond zijn transfer weinig tot geen invloed op Berghuis. De speler kan veel hebben, doet niet kinderachtig, maar trekt ergens de grens.

“Hij wist dat het emoties zou meebrengen en heeft het met veel partijen, ook zijn privé-omgeving, goed besproken. Wij helpen en ondersteunen hem waar mogelijk. Hij kiest in zijn ogen voor een omgeving waar hij het maximale uit zijn carrière kan halen. Ik denk dat élk mens daar recht op heeft.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >