Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Checklist seizoenkaarthouders voor Ajax - NEC

We mogen weer! Voor Ajax start de eredivisie zaterdag om 21.00 uur met een thuiswedstrijd tegen NEC. Een stadionbezoek ziet er momenteel net iets anders uit dan in voorgaande jaren. Dat kan in het begin een beetje verwarrend zijn. Snappen we! Daarom helpen we je graag een handje met een simpele checklist.

12 augustus 2021 - 15:17
Supporters Zingen 1200
Lekker met je vrienden naar Ajax. Het kan weer! © Björn Martens

Mijn Ajax-account en de Ajax app
Ajax beschikt sinds kort over een nieuw ticketingsysteem. Dat heeft tot gevolg dat de fysieke seizoenkaart geen toegang meer geeft tot de Johan Cruijff Arena. Hoe werkt het dan wel? Je ontvangt tegenwoordig de aangeschafte tickets automatisch in de Ajax app, waar je inlogt met je Mijn Ajax-account. Het is dus noodzakelijk dat je deze app downloadt in de App Store of via Google Play.

Ticket voor Ajax - NEC
De tickets voor het duel tussen Ajax en NEC zijn door de club al klaargezet in de Ajax app. Je kunt dat nu direct checken. Dat scheelt je zaterdag weer werk. Je gaat daarvoor naar het kopje ‘Tickets’. Zie je het wedstrijdticket niet staan? Kijk dan eerst of er nog een update beschikbaar is voor de app en log een keer opnieuw in. De QR-code, die daadwerkelijk toegang geeft tot het stadion, verschijnt vier uur voor de aftrap.

Geen smartphone
Met een smartphone heb je het wedstrijdticket altijd op zak, maar wanneer je hier niet over beschikt, gaat dat verhaal natuurlijk niet op. Geen paniek! Ajax heeft afgelopen maandag een mail gestuurd naar alle seizoenkaarthouders, waarin alle informatie over het wedstrijdbezoek met de supporters wordt gedeeld. Hierin staat ook een link naar een pagina met de wedstrijdtickets, zodat je deze – indien gewenst – ook nog op de ouderwetse manier kunt uitprinten.

Bewijs Corona Check-app
Tot slot hebben we helaas nog steeds te maken met de huidige coronapandemie. Voor de komende duels heb je daarom alleen toegang tot de Johan Cruijff Arena met een bewijs uit de Corona Check-app, in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Het is nog even niet anders. Er zijn drie manieren om aan zo’n bewijs te komen.

  • Vaccinatiebewijs: deze kun je minimaal veertien dagen na je laatste vaccinatie aanmaken in de Corona Check-app.
  • Negatieve testuitslag: binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd doe je een eenmalige gratis sneltest via Testen voor Toegang. Doe de test niet eerder, want na 24 uur verdwijnt je bewijs weer uit de Corona Check-app.
  • Herstelbewijs: heb je corona gehad en is dit geregistreerd? Dan kun je een herstelbewijs aanmaken via de Corona Check-app.
Aanbevolen
Ajax Life 1: Kudus, Gorter én Rensch prominent aanwezig in openingsnummer!

Kinderen
Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn de regels wat soepeler. Zij hoeven niet te beschikken over een bewijs in de Corona Check-app.

Tijdslot
Op de wedstrijdtickets wordt een tijdslot aangegeven, waarbinnen supporters wordt verzocht het stadion te betreden. Dit om de supportersstroom enigszins te spreiden.

Een ticket delen
Ben je verhinderd en wil je jouw wedstrijdkaart delen met een familielid, vriend of kennis? Dat kan natuurlijk nog altijd. Daarvoor klik je in de Ajax app simpelweg op de knop ‘Deel ticket’. Je voert vervolgens het mailadres in van de persoon aan wie je jouw ticket wilt versturen. Houd er wel rekening mee dat deze supporter eveneens moet beschikken over de Ajax app en een geverifieerd Mijn Ajax-account. Gebruik het mailadres dat aan dit account is gekoppeld.

Het verifiëren van een account is noodzakelijk. Als je dit eenmaal hebt gedaan, heb je er geen omkijken meer naar. Verifieer je Mijn Ajax-account hier.

Ouderwets juichen
Voor de rest verandert er gelukkig niets. Supporters mogen zaterdag weer ouderwets zingen, springen en juichen. Dus laten we vooral hopen op een heerlijke voetbalavond, want dat hebben we gemist!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >