Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Vitesse

Ajax trapt zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena af tegen Vitesse. Een fijn klassiek tijdstip voor een mooie pot voetbal. Na het puntenverlies in Enschede verwachten we een getergde ploeg. Hieronder drie dingen die aardig zijn mee te pakken richting zondag.

28 augustus 2021 - 07:43
Drie Dingen Ajavit 1200
Mazraoui was er vorig seizoen rap bij met de assist op de 1-0 van Promes. © De Brouwer

Kudus nog niet van de partij
Voor Mohammed Kudus komt het treffen met Vitesse nog te vroeg. De middenvelder is teruggekeerd op de trainingsvelden, maar volgens Erik ten Hag duurt het nog zeker twee, wellicht drie weken tot hij fit is. De trainer gaf aan dat het goed gaat met Kudus, maar dat hij eerst 'opgetraind' moet worden. Dat zijn zo van die termen! Jurgen Ekkelenkamp zien we zondag ook niet, want hij stapt over naar Hertha BSC.

Nico Tagliafico keert daarentegen terug in de wedstrijdselectie na zijn schorsing. Die rode kaart in de Johan Cruijffschaal, je weet nog wel. Het is interessant te zien hoe Ten Hag het gaat neerzetten nu de Argentijnse linksback terug is. Gelijk basis? En wat dan te doen met Daley Blind en Lisandro Martínez? Keuzes, wellicht kun jij de trainer een handje helpen?

Aanbevolen
Vanaf Vitesse-thuis VAR-besluit op het stadionscherm

Zelfvertrouwen Vitesse enorm na knappe zege op Anderlecht
Net als in Amsterdam moet ook bij Vitesse de blik na een Europese loting snel op zondag. Het ging vrijdag in het GelreDome immers vooral om de loting van de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers nemen het daarin op tegen Tottenham Hotspur, Stade Rennes en NS Mura. Vooral de gedachte aan een heen- en terugduel met Spurs moet voor de spelers geweldig zijn.

De avond voor de loting rekende Vitesse in eigen huis knap af met Anderlecht (2-1). De manier waarop maakte sowieso indruk. Op de winstpartij viel dan ook niks af te dingen. Hopelijk zijn de spelers er zondag nog altijd van in de wolken, al moet Ajax zelf vooral beter voor de dag komen dan het een week eerder in Enschede deed.

Vitesse-coach Thomas Letsch waakt er dan ook voor dat zijn manschappen blijven hangen in euforie, want tegen Ajax is dezelfde scherpte vereist als tegen Anderlecht. “De afgelopen drie duels met Ajax waren aardig close, maar verloren we allemaal. Het is tijd om punten tegen ze te pakken. We weten dat de voorbereiding kort is, maar mentaal gezien is de winst op Anderlecht wel een voordeel. We zijn zondag uiteraard niet favoriet, maar hebben wel vertrouwen.”

De trainer laat verder op de clubsite weten dat zijn ploeg in principe ongeschonden uit de strijd met Anderlecht is gekomen. Alleen Nikolai Baden Frederiksen viel twintig minuten voor het einde uit. “Maar zijn klachten lijken geen problemen te vormen. Normaal gesproken reizen we met dezelfde selectie af naar Amsterdam.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: nog altijd zonder Kudus, maar met wie wel tegen Vitesse?

Ook Vitesse moeizaam van start in eredivisie, Bazoer aast op transfer
Net als Ajax begon Vitesse de eredivisie ietwat moeizaam. Het openingsduel op bezoek bij PEC Zwolle werd nipt met 1-0 gewonnen. Toen de Ajacieden een week later niet thuis gaven bij Twente, ging Vitesse er in eigen huis keihard af tegen Willem II: 0-3. Ietwat geflatteerd leek het wel, want de Tilburgers waren vrij effectief door van de vier schoten op doel er maar liefst drie succesvol te laten zijn. Vitesse schoot daarentegen zesmaal tussen de palen, waarvan er niet eentje over de doellijn ging...

Bij Vitesse lopen met verdediger Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer twee spelers die we goed kennen in Amsterdam. Doekhi was tegen Anderlecht nog herstellende van een blessure, maar doet in Arnhem al wel mee aan de groepstrainingen. Ondertussen is het nog maar zeer de vraag hoe lang Vitesse nog kan genieten van Bazoer. De oud-Ajacied zal er in Amsterdam ongetwijfeld nog bij zijn, maar hij liet na de zege op Anderlecht voor de camera’s van ESPN duidelijk doorschemeren nog te hopen op een snelle overgang naar een andere club. Zijn grote glimlach zei genoeg, er speelt iets.

Het thuisduel met Vitesse wordt zondag om 14.30 uur in gang gefloten door Danny Makkelie. Hij wordt vanuit Zeist ingefluisterd door Jochem Kamphuis, de VAR van dienst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >