Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony op goudjacht met Brazilië: ‘Droom die uitkomt’

Terwijl Ajax zich opmaakt voor de start van het nieuwe voetbalseizoen, beleeft Antony zijn olympische droom. De 21-jarige vleugelflitser plaatste zich dinsdag met Brazilië voor de finale in Tokio. ‘Het zou fantastisch zijn om aan mijn zoon te kunnen vertellen dat ik olympisch goud heb gewonnen.’

03 augustus 2021 - 16:00
Antony Brasil 1200
Antony knokt zich met Brazilië langs Mexico en is finalist. © Pro Shots

Daarvoor moeten Antony en zijn ploeggenoten nog één horde nemen. Op de dag dat Ajax beslag hoopt te leggen op de Johan Cruijffschaal, wacht Brazilië een hele andere finale. Spanje is zaterdag in Japan de opponent in de strijd om olympisch goud.

Erik ten Hag weet zodoende dat hij zijn rechtsbuiten voorlopig nog kwijt is. Tegelijkertijd zal het de oefenmeester goed doen dat Antony met een berg nieuwe ervaringen terugkeert naar Amsterdam. De Braziliaan maakte reeds veel minuten voor de Braziliaanse ploeg en liet zich nadrukkelijk zien met fraaie acties, trucjes en steekballen.

“Ik denk dat ik beter ben geworden naarmate het toernooi vorderde,” vertelt Antony in een interview op de website van de Fifa. “Tegen Egypte (kwartfinale red.) speelde ik mijn beste wedstrijd. Uitkomen op de Olympische Spelen is voor mij een droom die uitkomt.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke Ajacieden trommel jij op voor laatste test?

“Het was een voorrecht om het olympisch dorp te bezoeken. Dat is historisch en doet je denken aan alle atleten die er zijn geweest. Ik wil mijn team nu helpen om de olympische droom levend te houden.”

In die missie is Brazilië dinsdagmiddag in ieder geval geslaagd. Mexico werd na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd en verlenging stond de brilstand nog op het bord. Antony kwam negentig minuten in actie, alvorens hij werd gewisseld.

Hoewel de Ajacied stiekem droomt van deelname aan het WK 2022 in Qatar, wil hij nog niet zo ver vooruit kijken. “Ik blijf nederig. Eerst wil ik mijn team helpen om olympisch goud te winnen. Daarna kan ik aan het WK gaan denken. Deze ervaring op een groot toernooi is geweldig en ik hoop dat het mij helpt. Het WK betekent alles, zeker voor Brazilianen.”

Tussendoor wacht Antony echter eerst nog een hopelijk mooi seizoen met Ajax. Dat hij in de voorbereiding ontbreekt geeft nieuwkomer Steven Berghuis de kans om minuten te maken en zich te laten zien aan de technische staf. Daarna zullen de twee flankspelers – wellicht tezamen met David Neres, als hij bij Ajax blijft – uitvechten wie de rechtsbuitenpositie voor zich opeist.

Berghuis als international van Oranje of Antony als olympiër. Wellicht zelfs met goud op zak.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >