Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax eert Schöne bij terugkeer in Johan Cruijff Arena

Het is inmiddels al meer dan twee jaar geleden dat Lasse Schöne zijn laatste wedstrijd voor onze club speelde, maar tot een officieel afscheid kwam het nog niet. Daar moet verandering in komen, dachten ze ook bij Ajax. En dus wordt de sympathieke Deen rondom het treffen met NEC in het zonnetje gezet!

12 augustus 2021 - 16:01
Schone 1200
Schöne bezorgde Ajax heel wat mooie momenten. © AFC Ajax

Wie herinnert zich niet de kanonskogel in 2017 tegen Feyenoord of zijn weergaloze vrije trap in Bernabeu? Schöne bezorgde Ajax ontelbare mooie momenten. Het ‘Lasse Schöne, tatatataaa’ galmde niet voor niets veelvuldig door de Johan Cruijff Arena.

Toch hadden de supporters nooit de kans om de publiekslieveling nog eenmaal toe te juichen. De middenvelder maakte in augustus 2019 een transfer naar het Italiaanse Genoa, waarna de coronapandemie roet in het eten gooide. Het hele afgelopen seizoen bleven de stadions leeg.

Aanbevolen
Checklist seizoenkaarthouders voor Ajax - NEC

Zaterdag keert Schöne terug op het veld van de Arena. Ditmaal met promovendus NEC, waar hij voor zijn Ajaxperiode ook al voetbalde. Het stadion is voor 2/3 gevuld en dus maakt Ajax van de gelegenheid gebruik om Schöne in het zonnetje te zetten. Eindelijk weer de handen op elkaar voor de man die in het seizoen 2013/2014 werd verkozen tot Ajacied van het Jaar.

En dat terwijl hij een jaar eerder in Amsterdam neerstreek als breedteaankoop. “Ik werd niet meteen gezien als een versterking. Zo werkt dat in deze wereld,” liet Schöne eerder in een special van Ajax Life weten. “Maar ik wilde laten zien dat ik wel goed genoeg was en een vaste waarde kon worden voor Ajax.”

Dat hebben we geweten! Met 287 wedstrijden is Schöne de buitenlandse Ajacied met de meeste wedstrijden in de hoofdmacht. En zijn vrije trappen? Die waren op zijn zachtst gezegd best aardig!

Op welke wijze het afscheid zaterdag vorm krijgt, laat Ajax nog in het midden, maar twee jaar na dato krijgt Lasse in ieder geval het afscheid dat hij verdient!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >