Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Spookvoetballer Berghuis maakt transfer naar topclub Ajax

Goedemorgen! Hebben jullie de popcorn al klaarstaan? Mooi, dan kunnen we melden dat Ajax en Feyenoord eruit zijn wat betreft de transfer van Steven Berghuis. De ‘spookvoetballer’ tekent in Amsterdam voor vier seizoenen.

12 juli 2021 - 09:30
Berghuis Blind 2 1200
Zou Berghuis ze in Rotterdam laten zien dat hij nog wel degelijk bestaat? © Pro Shots

Er is niks lekkerders dan wakker worden met een vers transfernieuwtje. En dit is er eentje, hoor! Berghuis maakt een binnenlandse toptransfer naar Ajax. De pikante overstap zat er al een tijdje aan te komen, maar de dingen zijn nu zo goed als officieel. Alleen het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt. Dit alles lezen we in De Telegraaf en bij Voetbal International

Dat Berghuis naar Ajax zou komen, stond eigenlijk al vast. De landskampioen moest er met Feyenoord alleen nog uitkomen wat betreft een transfersom. Ajax wilde in eerste instantie niet meer dan het gelimiteerde bedrag van vier miljoen betalen, terwijl Feyenoord het juist het dubbele verwachtte.

Aanbevolen
Wat als Berghuis zou komen in het pre-social media tijdperk?

Om een arbitragezaak te voorkomen, heeft Ajax uiteindelijk toch water bij de wijn gedaan. De Amsterdammers betalen weliswaar vier miljoen euro aan de Rotterdammers, maar dat bedrag kan via bonussen oplopen tot maximaal 5,5 miljoen euro. En zo komt alles op zijn pootjes terecht.

Althans, op zijn pootjes… De overstap doet flink wat stof opwaaien. De ene is blij, de ander weet nog niet zo goed wat er van Berghuis moet worden gevonden en de derde ziet hem veel liever niet komen. Vanuit Rotterdamse hoek was de term ‘spookvoetballer’ nog het meest vriendelijke wat Berghuis naar het hoofd kreeg.

Maar goed, Berghuis is vanaf heden Ajacied. De rechtsbuiten gaat in Amsterdam spelen om de prijzen, mag zich laten zien in de Champions League, voetballen in de Johan Cruijff Arena en het prachtige wit-rood-witte shirt dragen. In die zin snappen we hem wel…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >