Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber krijgt slecht nieuws en valt weg met gescheurde kruisband

Triest nieuws voor Sean Klaiber, die op het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk zwaar geblesseerd is geraakt. Donderdag vloog hij al terug naar Nederland en nader onderzoek heeft nu uitgewezen dat de rechtsback zijn voorste kruisband heeft gescheurd.

30 juli 2021 - 15:00
Klaiber Geblesseerd 1200
Het seizoen gaat voor Klaiber anders verlopen dan vooraf gehoopt. © AFC Ajax

Daarmee is het doemscenario voor de 26-jarige verdediger uitgekomen. Het ging donderdagochtend tijdens een partijspel mis voor Klaiber. Hij ging schreeuwend van de pijn naar de grond en stapte vervolgens op krukken in het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Op zijn eigen Instagrampagina geeft Klaiber nu aan dat hij zijn voorste kruisband heeft gescheurd en dat het seizoen anders zal verlopen dan hij voor ogen had. De rechtsback was afgelopen maand met Suriname immers nog actief op de Gold Cup en wilde de trainingsweek in Bramberg benutten om zichzelf te laten zien aan trainer Erik ten Hag en zijn staf.

Normaliter staat er voor een kruisbandblessure een herstelperiode van ongeveer negen maanden, waardoor Klaiber nu al weet dat hij een kort seizoen tegemoet gaat. Hij laat zelf weten dankbaar te zijn voor de steunbetuigingen die hij reeds heeft ontvangen.

Met het wegvallen van Klaiber heeft Ten Hag een back-up-optie minder op de rechtsbackpositie. Noussair Mazraoui en Devyne Rensch zullen normaliter met elkaar uitmaken wie de voorkeur krijgt als rechtervleugelverdediger.

Aanbevolen
TV-tip: zo blijf je op de hoogte van Red Bull Leipzig - Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >