Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Seizoen voor Blind voorbij na gescheurde enkelband

Het scenario waar we eigenlijk al bang voor waren, is nu ook echt werkelijkheid geworden. Daley Blind komt dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie. De Ajacied liep tijdens de interlandperiode een gescheurde linkerenkelband op, zo blijkt uit het ziekenhuisonderzoek.

01 april 2021 - 15:56
BLIND 1200 Enkel
Sterkte, Daley! © Pro Shos

Een enkelblessure is in veel gevallen nog altijd beter dan een knieblessure. Daar werd namelijk in eerste instantie voor gevreesd. Maar van een gescheurde enkelband wordt ook niemand vrolijk… En Blind al helemaal niet. Zeker niet nu er voor Ajax een belangrijke periode aanbreekt. 

Blind liep het kwetsuur op tijdens Gibraltar - Nederland (0-7). In een poging de tegenstander af te stoppen, werd hij zelf onderuitgehaald. De verdediger bleef met zijn ene voet in het kunstgras hangen, waardoor zijn andere enkel dubbelklapte. Blind ging vervolgens per brancard met veel pijn van het veld.

De international ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, waar bleek dat zijn voorste enkelband van zijn linkerenkel is gescheurd. Om te herstellen van de blessure, moet Blind eerst onder het mes. Deze operatie staat voor volgende week op de planning. Waar Blind dit seizoen niet meer in actie komt voor Ajax, hoopt hij nog wel het EK van deze zomer te halen.

“Ik baal natuurlijk vreselijk,” zo laat Blind weten op het digitale huis van Ajax. “Je voetbalt voor de prijzen en die worden de komende maanden verdeeld. Daar wilde ik uiteraard bij zijn. Het is tot nu toe een prachtig seizoen met Ajax. Dat eindigt voor mij nu heel abrupt.”

Balen, balen en nog eens balen...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >