Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voor Jong Oranje scorende Schuurs vaker boos of teleurgesteld bij Ajax

Jong Oranje begon woensdag aan het EK met Perr Schuurs in de startopstelling. Daar wél. De verdediger scoorde zelfs, maar zag zijn ploeg teleurstellend gelijkspelen tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië. Het was dit seizoen niet de eerste teleurstelling die Schuurs moest slikken.

25 maart 2021 - 09:00
Schuurs 1200
Bij Jong Oranje lijkt Schuurs verzekerd van een basisplek. © Pro Shots

Schuurs verlengde kortgeleden nog zijn contract in Amsterdam tot de zomer van 2025, maar zag zich sindsdien tamelijk vaak voorbijgestreefd worden. Erik ten Hag gaf steeds vaker de voorkeur aan de zich geweldig ontwikkelende Jurriën Timber, terwijl ook Edson Álvarez een streepje lijkt te hebben gekregen in het hart van de defensie.

Zijn treffer in dienst van Jong Oranje moet dan ook goed hebben gevoeld. De 21-jarige kopte een ragfijne voorzet van oud-Ajacied Justin Kluivert tegen de touwen. Een persoonlijk succesje, al was de blijdschap van korte duur. Het was vooral Ajaxdoelman Kjell Scherpen die regelmatig de meubels redde, al was hem een vrije trap van Andrej Ciobanu te machtig: 1-1.

Het is natuurlijk niet zo dat Schuurs bij Ajax geen minuten meer krijgt, alleen zijn de basisplaatsen de laatste tijd ver weg. De verdediger blijft realistisch en positief, maar het is soms wel even op de tanden bijten... Hij zal ook weten dat dít het jaar was om dé nummer één rechts centraal achterin te worden, maar dat verloopt nog niet zoals gewild.

“Ik ben nu vaker teleurgesteld of boos dan tijdens de eerste seizoenshelft. Maar ik ben wel iemand die positief is en op die manier denkt dat je je plek terugkrijgt. Je moet soms accepteren welke rol de trainer je geeft,” aldus Schuurs, tegenover NU.nl. “Voor die keuzes heb ik begrip.”

Schuurs is ook realist en ziet dat Timber grote stappen zet. En dan kan de voetbalwereld hard zijn. De beste speelt. “Jurriën heeft het goed gedaan en die lijn ook doorgetrokken. Ik speelde daarna toch nog wel redelijk veel en ik val bijna elke wedstrijd in.”

Toch was iedereen van mening dat dit het seizoen was waarin Schuurs het écht moest laten zien. Dat is nog niet helemaal gelukt, zo hard is de situatie momenteel. Schuurs mag dan af en toe teleurgesteld of zelfs boos zijn, hij zoekt het in eerste instantie vooral bij zichzelf.

“Ik vind zeker niet dat ik niet goed genoeg ben. Het eerste halfjaar ging alles zoals gehoopt en werd ik beloond met een nieuw contract. Daarna maakte de trainer andere keuzes en hij legt mij ook uit waarom. Daar heb je bij een club als Ajax mee te maken, met concurrentie. Iedereen heeft een mening, dat is hier natuurlijk meer dan bij andere clubs. Ik ben blij dat ik mijn contract heb verlengd.”

Toch waren er vorig seizoen al tekenen dat Ten Hag veel zag in Timber. Schuurs werd destijds in het Abe Lenstra Stadion gepasseerd, waardoor Timber zijn debuut maakte. En dat deed de jonge Ajacied uitstekend. Daarna kwam corona en raakte Timber geblesseerd.

Met terugwerkende kracht kun je zeggen dat het voorbijstreven door Timber alsnog een kwestie van tijd was. Ten Hag is ongelooflijk positief over diens ontwikkeling, maar Schuurs blijft knokken. Samen met Winston Bogarde. “We blijven bezig met de dingen die beter moeten. Nu ik wat minder speel, heb ik daar meer tijd voor. Dat is het positieve ervan.”

Voor Schuurs zich weer richt op Ajax, moet hij zich focussen op Jong Oranje. Na het gelijkspel tegen Roemenië is er immers werk aan de winkel. Te beginnen op zaterdag 27 maart. Dan staat het duel met de leeftijdsgenoten van Duitsland op de rol, waarna Hongarije volgt op dinsdag 30 maart.

Dan kan het vizier weer vol op Ajax. Ten Hag doopte de komende maand al om tot super-april en daarin zal er vast en zeker ook een rol voor Schuurs zijn weggelegd.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >