Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje wint dik van Gibraltar, maar Ajax verliest Blind…

Godzijdank, de interlandperiode is voorbij. Nederland versloeg Gibraltar dinsdagavond met 0-7 en dus kan het vizier nu vól op Ajax. Super-april komt eraan en we kunnen écht niet wachten. Doffe ellende is wel dat Daley Blind per brancard van het veld ging…

30 maart 2021 - 22:32
Oranje 1200 Gibraltar
Blind probeerde nog te staan, maar het werd de brancard. © Pro Shots

Ongekende ellende in Gibraltar, waar Blind kort na rust met het linkerbeen in de kunstgrasmat bleef hangen en horizontaal van het veld werd gedragen. Handen voor de ogen. Ajacieden thuis voor de buis hielden hun hart vast… Hoe ernstig is het…? Het belooft weinig goeds, maar laten we hopen dat het meevalt. Ajax kan zijn strateeg de komende maand goed gebruiken.

Gibraltar is de nummer 195 van de Fifa-ranking, telt dertigduizend inwoners en kent een oppervlakte van 6,8 vierkante kilometer. Nederland reisde af naar het zuidelijke puntje van het Iberisch schiereiland voor een heuse primeur, want het trof de voetbaldwerg nooit eerder in de 116-jarige interlandhistorie.

In het Victoria Stadium, gelegen naast het vliegveld en een flinke rots, passen vijfduizend toeschouwers, een zesde van de totale bevolking. Tegen Oranje zaten zeshonderd zielen op de tribune. Zij zagen hoe de ploeg van Frank de Boer vliegensvlug zakendeed op het kunstgras van het pittoreske stadionnetje. De locatie waar eveneens cricket-, darts- en rugby-duels worden afgewerkt. En het jaarlijkse Gibraltar Music Festival, niet te vergeten!

Kortom, Gibraltar is gewend grote nederlagen te slikken en dat is waar vooraf op werd gerekend. Het ging vooraf over telramen, maar Nederland werkte een belabberde eerste helft af. We hoopten nog op enig vermaak als afsluiter van deze lange interlandfase, maar verlangden per seconde Oranjegeploeter meer en meer naar ons aller Ajax…

Daar kon de openingstreffer van Steven Berghuis vlak voor rust niks aan veranderen. Wij wilden alleen nog maar Ajax zien, maar zagen ons veroordeeld tot nog een tweede helft Nederland, waar Blind en Davy Klaassen in de startopstelling stonden. We zien ze liever in het wit-rood-wit, maar ja, nog even geduld. Zeker in het geval van Blind, want de beelden van de ras-Ajacied op de brancard waren niet fijn.

We zien Gravenberch ook het liefst in het shirt van Ajax, maar de achttienjarige zien voetballen in het Nederlands elftal is nog leuk. Maar ja, wat is nog leuk als je Blind geblesseerd ziet afhaken? Niks dus, ook niet de score die voor Oranje alsnog flink uitliep naar 0-7.

Allemaal leuk en aardig, zo’n doelpuntenfestijn in een voor Oranje tot voor kort onbekend oord, maar we zijn blij dat de interlandperiode weer effe klaar is. Wij kijken nu vooruit naar super-april met Ajax. Te beginnen zondag met een uitduel met sc Heerenveen. Zonder Blind, zo veel lijkt wel duidelijk.

Wat een ellende. Te beginnen voor Blind zelf.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >