Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax goed of tegenstander slecht? Ten Hag kan er weinig mee

Ajax heeft zelden zo'n eenvoudig halve eindstrijd moeten 'uitvechten' als die tegen sc Heerenveen. Met het grootste gemak werd een uitslag van 0-3 neergezet en een bekerfinaleplaats geboekt. Iedereen begint dan te schreeuwen over het verschil tussen Ajax en de rest. Erik ten Hag kan er weinig mee.

04 maart 2021 - 11:30
Hagheeajabekercar
Ten Hag hoefde weinig bij te sturen en kon lekker wisselen. © Pro Shots

Ja, Ajax is de rijkste club van het land. En de grootste. Plus de beste. Maar ook als je de rijkste, grootste en beste bent, moet je het nog wel eventjes doen. De Ajacieden strijden begin maart nog steeds op drie fronten, maar de handen zijn nog steeds leeg. Dat blijft ook nog wel eventjes zo.

Scherp zijn was dus van het grootste belang. Scherp zijn is van het grootste belang. En scherp zijn blijft van het grootste belang, tot minimaal ergens half mei. Hopelijk zelfs nog iets langer, maar goed. Dat merken we tegen die tijd vanzelf wel.

“Ik heb een hongerig Ajax gezien. Weinig kansen latend aan de tegenstander en zelf de kansen afgemaakt,” reageert Ten Hag voor de camera van ESPN. “Ik denk dat we goed georganiseerd hebben gepresst waardoor Heerenveen er niet meer uitkwam en verviel in lange ballen.”

“Lange ballen is het spel niet van Heerenveen. Zij hebben veel goede voetballers. Wij konden op onze beurt sneller wisselen van links naar rechts, maar we hebben goed gespeeld. De eerste goal was prima, met de voorzet van Antony en Davy Klaassen die daar moest komen.”

Ajax deed dingen dus goed, Heerenveen bleef ondermaats. Terwijl het volgens een Veermannetje toch echt alle energie in de wedstrijd gooide die had vooraf maar had kunnen tanken. En toch werd het een kansloze 0-3. Of een simpele overwinning, als je het bekijkt vanuit het perspectief van Ajax.

Het gebeurt regelmatig dat zaken vanuit het perspectief van Ajax worden bekeken. De ene keer vindt men het spel fantastisch, de andere keer – PSV-uit – bijvoorbeeld wordt ingezoomd op een armetierige prestatie. En toch zijn de resultaten al twee maanden lang fantastisch. Niets minder.

Ten Hag: “Het gaat van links naar rechts hoe het wordt verwoord. Wij spelen zó veel wedstrijden en het is niet altijd even goed, het is wel vrij vaak aardig tot heel erg goed. Wat we nu goed beheersen is het volgende: minder spelen, goed resultaat behalen. Maar we hebben vaker goede dan slechte dagen.”

We zijn benieuwd of Ajax zondag een goede dan wel slechte dag heeft, want dan treedt het aan tegen FC Groningen en die ploeg oogt flink stugger dan Heerenveen. Het goede nieuws is dat de blessures van Daley Blind en Davy Klaassen meevallen, terwijl ook Devyne Rensch en Nico Tagliafico weer beschikbaar zijn.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >