Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré én Brobbey mee in het vliegtuig naar Lille, Mazraoui niet

Ajax staat voor een flinke krachtmeting. Het treft donderdag de trotse koploper van de Franse Ligue 1. Lille OSC draait lekker en het belooft een spannend tweeluik te worden. De selectie die in het vliegtuig naar Frankrijk stapt, is door Ajax inmiddels bekendgemaakt. Noussair Mazraoui ontbreekt...

17 februari 2021 - 13:12
Traore 1200
Traoré stapt in het vliegtuig naar Lille, Nous niet... © AFC Ajax

Dit keer stapten de spelers niet in de trein, maar boekte de club een heen en weertje met het vliegtuig. Een vluchtje van zo'n 40 minuten over 280 kilometer brengt de Ajacieden naar Lille, waar donderdag de bal om 21.00 uur gaat rollen.

Wij hebben er veel zin in, al hadden we nog veel liever achter de ploeg aangereisd. Lille is namelijk best een leuk stadje om te vertoeven als uitsupporter, zo weten we nog uit een vrij recent verleden.

Mazraoui blijft helaas achter in Amsterdam en kan geen rol spelen op Franse bodem. De verwachting is dat Devyne Rensch hem vervangt. Verder zien we Lassina Traoré, Brian Brobbey, Mohammed Kudus en Oussama Idrissi op de spelerslijst.

Erik ten Hag gaf eerder al aan dat hij Brobbey zou gebruiken, mocht het nodig zijn. Gezien de vergeten vinkjes van Sébastien Haller is hier dus sprake van. Ook de van een blessure herstelde Traoré is mee. De twee spitsen speelden maandag nog met Jong Ajax tegen FC Dordrecht (1-2), tegen wie Traoré nog wel trefzeker was.

Hoe dan ook geen vliegreis voor Haller en Andre Onana. Het gedoe rondom het tweetal is bekend en er is nou eenmaal niks meer aan te doen. Ook Ryan Gravenberch moet Lille - Ajax volgen op de kijkbuis. De middenvelder zit een schorsing uit en is voor de return pas weer beschikbaar.

Maarten Stekelenburg zal dus wederom keepen. De doelman schuift woensdagavond ook maar gelijk naast Ten Hag aan voor de gebruikelijke persconferentie. Deze vindt plaats in het Stade Pierre-Mauroy, de thuishaven van Lille. De persco start om 18.30 uur en is live te volgen via het YouTube-kanaal van Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >