Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe los jij de luxeproblemen tegen Sparta op?

Door personele problemen moest Erik ten Hag vaak schuiven met de opstelling, maar de laatste tijd heeft de trainer juist te maken met luxeproblemen. Ajax zit qua selectie ruim in zijn jasje, maar er kunnen uiteindelijk maar elf spelers in de basis beginnen. Welke keuzes maak jij?

20 februari 2021 - 12:54
Th11spartathuis800
Kies jij voor Blind, Martínez of allebei? © Pro Shots

Ajacieden zaten nog wel eens met het handen in het haar als de een na de andere speler niet beschikbaar was. De spoeling was soms zelfs zo dun dat je niet eens naar de reservebank durfde te kijken. Maar nu is alles anders! De selectie is bijna op iedere positie dubbel bezet en dus valt er weer flink wat te kiezen.

Maar ja, die keuzes gaan wel weer ten koste van andere spelers. Neem nou bijvoorbeeld Lisandro Martínez. De Argentijn doet het de laatste weken meer dan prima, maar speelt eigenlijk alleen als Daley Blind wordt doorgeschoven naar de linksbackpositie of het middenveld.

Er zijn genoeg Ajacieden die Martínez een basisplek gunnen, maar wat als Ryan Gravenberch gewoon beschikbaar is en Blind weer terugkeert naar zijn eigen plek centraal achterin? Tja, dan moet er iemand worden geslachtofferd. Maar wie?

Zo heeft iedere positie wel zijn eigen verhaal. Antony of David Neres rechtsvoor? Een basisplaats voor Davy Klaassen of Mohammed Kudus? Perr Schuurs of Jurriën Timber in de verdediging? Genoeg vraagstukken dus, waar jij een antwoord op mag proberen te geven!

Voor zover wij weten, treedt Ajax zondagavond met een nagenoeg fitte selectie aan tegen Sparta. Alleen achter de naam van Noussair Mazraoui staat nog een vraagteken, terwijl Nico Tagliafico wat pijntjes heeft overgehouden aan het uitduel met Lille OSC (1-2). Verder zijn Gravenberch en Sébastien Haller wel gewoon weer beschikbaar.

Om jouw ideale startformatie samen te stellen voor het duel met de Rotterdammers open je eerst onze app. Heb je die nog niet? Download ‘m dan snel! Selecteer vervolgens het tabblad ‘de tribune’ en kies de wedstrijd tegen Sparta. Daarna is het een kwestie van de spelers naar de juiste plek slepen. Kind kan de was doen!

Denk je jouw ideale elf te hebben gevonden? Knal jouw creatie dan op de socials voorzien van #tenhagself. Eens zien wat je medesupporters er allemaal van vinden!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >