Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag gunt Promes directe overstap naar Spartak Moskou

Het verhaal Quincy Promes bij Ajax is voorbij en duurde korter dan vooraf door alle partijen werd verwacht. De 29-jarige aanvaller vertrekt per direct naar Spartak Moskou, waar hij eerder al succesvol was. Hij tekent in Rusland een contract voor 3,5 jaar en Ajax vangt nog een aardige transfersom.

24 februari 2021 - 12:24
Promes 1200
Het masker gaat straks weer op en af in Moskou. © De Brouwer

Seizoen 2019/2020 was voor Promes een fijn seizoen. Lekker voetballen in ‘zijn stad’ Amsterdam en continu die 5G-verbinding met Hakim Ziyech. Het kon allemaal niet op, behalve dan dat corona roet in het spreekwoordelijke eten gooide. Het seizoen werd niet afgemaakt en daarna gingen dingen bergafwaarts.

Maatje Ziyech vertrok en daarmee leek Promes een tikje ontheemd. Hij kreeg ruzie met de bal, raakte amper meer echt in vorm en kreeg privé ook met het nodige te maken. Nog altijd is hij in opspraak wegens vermeende betrokkenheid bij een steekincident. De laatste duels zagen we de aanvaller ook al niet meer bij de wedstrijdselecties.

Nee, Promes keert terug naar Spartak Moskou, daar waar hij al eens werd bekroond tot beste voetballer van het jaar. Ajax ontvangt voor Promes nog een transfersom van 8,5 miljoen euro, die via allerlei bonussen nog kan oplopen tot 11 miljoen euro. Dat is al met al nog dik prima geregeld, naar wij dachten.

Promes kwam zelf met het verzoek tot een transfer. Ten Hag stelde tijdens de persbabbel in aanloop naar Lille OSC-thuis dat hij daar niet direct voor openstond. Met de komst van Oussama Idrissi veranderde dat.

Ten Hag: “Er moeten nog handtekeningen worden gezet, maar het lijkt rond te komen. Quincy is een geweldige speler. Ik heb een geweldig verleden met hem en hij deed het vorig seizoen heel goed. Ik gun hem deze stap. Alle succes in Rusland, mocht dat doorgaan. Maar daar gaan we wel van uit.”

Een gevalletje 'voor alle partijen het beste'.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >