Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico wijt te korte terugspeelbal aan het dragen van bril

Nicooooo Tagliafico had de schlemiel van de avond kunnen worden, maar behoorde gelukkig 'gewoon' tot de helden. De Argentijn toonde nog maar eens aan waarom je nooit moet opgeven. Opstaan na een tegenslag kan ervoor zorgen dat je alsnog zo graag krijgt waar je op uit bent.

19 februari 2021 - 19:16
Nicobrilcar
Hier ging het mis. Maar gelukkig kwam het allemaal nog goed. © Pro Shots

Tagliafico en Ajax kregen in Lille precies wat we wilden. En wat ze ook nog eens verdienden: een uitoverwinning in de achtste finales van de Europa League. Het winnende doelpunt viel vlak voor tijd, terwijl we juist zo gewend zijn dat Ajax in de laatste minuten een tegenvaller incasseert.

Dit keer viel het kwartje goed en daarom mogen de Ajacieden volgende week thuis met een 2-1-voorsprong aantreden tegen Lille OSC. Vergeet niet: we zijn halverwege... Toch durft Tagliafico alvast een beetje opgelucht adem te halen. De uitgangspositie had stukken slechter kunnen zijn.

Stel je voor dat Ajax er met 1-0 af was gegaan. Dan hadden we Nicooooo waarschijnlijk vervloekt. Voor eventjes maar, hoor, puur omdat onze avond was verpest. Achteraf kunnen we lachen om zijn te korte terugspeelbal op Maarten Stekelenburg, die nog wel een poging deed maar kansloos was om Timothy Weah van scoren af te houden.

“Het is echt niet zo gemakkelijk om te voetballen met een bril op. Als de bril vies wordt en beslaat, wordt het pas echt moeilijk. Ik hoorde wel dat ik moest opletten, maar ik zag de spits niet doorlopen naar Maarten,” verklaart Tagliafico zijn flater tegenover ESPN.

“Waarschijnlijk gebeurde mij dit door de bril. Als ik met deze bril op speel, probeer ik altijd heel gefocust om me heen te kijken. Het is veel moeilijker om de zijkanten te zien, dus ik moet veel meer draaien met mijn hoofd. Het ging allemaal zo snel dat ik het eventjes miste. Ik had het echt niet gezien.”

Het waren niet eens puur zijn ploeggenoten die de 1-0-achterstand herstelden. Nee, dat deed de linksachter zelf. Hij versierde een penalty door zijn voet precies zo achter Renato Sanches te planten dat de scheidsrechter besloot naar de stip te wijzen, waarna Dusan Tadic raak vuurde.

“Ik bleef van alles proberen, ook om mee naar voren te gaan. Ik wilde het team heel graag helpen,” vervolgde Tagliafico. Nou, het bood Ajax zeker de helpende hand! En dus kunnen we lachen om de rare capriolen die de Argentijnse bikkel weer uithaalde. Hijzelf ook zo te zien, getuige zijn activiteit op Twitter tijdens de terugreis.

Overigens merkte Erik ten Hag nog op dat Tagliafico eigenlijk geblesseerd is of was, maar hij hem liever niet naar de kant haalde. De linksachter wist desondanks de wedstrijd vol te maken. “Als Nico had afgehaakt, moest ik op drie posities wisselen,” zo stelde de trainer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >