Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Prachtig! De Ligt speelt nog altijd op afgetrapte Ajaxwondersloffen

Ben jij bekend met de Wondersloffen van Sjakie? Misschien moet er een nieuwe uitgave van het boek worden gemaakt, maar dan getiteld de wondersloffen van Matthijs. Matthijs de Ligt draagt – zelfs nu ze bijna uit elkaar vallen – altijd de kicksen waarop hij met Ajax won van Juventus (1-2).

12 februari 2021 - 12:33
Deligtschoenencar
Dit bewuste paar schoenen draagt De Ligt nog steeds! © Pro Shots

De Ligt won in het prachtige voorjaar van 2019 niet alleen met Ajax van Juve. Nee, om het af te maken kopte hij de 1-2 tegen de touwen en dit bleek achteraf het winnende doelpunt! De Ajacieden vierden in Turijn een feestje met het uitvak, onderweg naar de halve finales en winst van de dubbel.

De kicksen die De Ligt die mooie avond in Turijn droeg, draagt hij nu nog steeds! We hebben het verhaal gecheckt bij bronnen dicht bij de verdediger en het klopt: hij plakt de gaten in zijn schoenen af en draagt ze nog zeer vaak! Het betreft om precies te zijn de Adidas X 18.1 White and Solar Yellow.

De gemiddelde voetballer verslijt verschillende paren kicksen tijdens een seizoen en De Ligt draagt soms ook heus wel een andere schoen – dit kunnen we afzien aan verschillende hippe kleurtjes en dus modellen – maar als het ook maar eventjes kan, grijpt hij terug op zijn 'wondersloffen'.

De Ligt draagt ze zelfs zo vaak, zelfs zeer geregeld tijdens trainingen, dat er een flink gat in de rechterschoen is ontstaan. Dit gat dicht de man van 75 miljoen euro – zo goed en kwaad als het gaat met een rolletje tape. Afplakken en door!

Er zijn foto's in omloop met zwarte tape, maar soms gebruikt hij ook een zilveren substantie om een kleine twee jaar later op zijn geliefde schoeisel te kunnen blijven spelen. We zijn benieuwd hoe lang De Ligt het volhoudt op zijn 'afgetrapte' kicksen.

Als stripheld Sjakie zijn wondersloffen kwijt was, kon hij er gelijk niets meer van. Vroeg of laat is het ook een keertje klaar met de wonderkicksen van De Ligt, maar hij zal het voetballen daarna vast niet pardoes verleren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >