Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars, Ten Hag en Stekelenburg spreken volste vertrouwen uit... in Stekelenburg

Maarten Stekelenburg is de nieuwe eerste doelman. Nee, we doen niet ineens een sprong terug in de tijd. De 38-jarige keeper beleeft onder de lat bij Ajax hopelijk zijn tweede jeugd. Het wordt tegen Heracles officieel, als er weer eens drie punten op het programma staan.

11 februari 2021 - 17:13
Stekelenburgajapsvbekercar
Oud en hopelijk vertrouwd, maar dat zal moeten blijken. © Pro Shots

Ajax moest halsoverkop op zoek naar een opvolger van de geschorste Andre Onana, maar zelfs met de 'luxe' van voorkennis besloot het geen activiteit te ontplooien op de winterse transfermarkt. Nee, er is het volste vertrouwen in Stekelenburg. Hij mag zijn handschoenen weer aantrekken.

Zonder Stekelenburg in actie te hebben gezien, beginnen er alweer mensen druk te roeptoeteren dat hij misschien wel het EK gaat spelen met Oranje. Laten we eerst eventjes afwachten of de keeper zijn promotie waarmaakt. Van plankenkoorts lijkt in ieder geval geen sprake.

'Droogkloot' Stekelenburg laat zich tijdens een vraaggesprek met ESPN van zijn beste kant zien. “Ik ben ervaren genoeg en weet wat er van me wordt gevraagd. Bij Everton en ook bij Ajax speelde ik weinig, maar ik verleer het niet zo snel, hoor,” reageert de doelman op vragen over wat hij in z'n mars heeft.

“Het was vorige week een typische Ajaxweek en er zijn veel grappen gemaakt. Vervelend. Maar we moeten door met de spelers die we hebben. Ik kende mijn rol toen ik terugkeerde bij Ajax en door omstandigheden is dat nu veranderd.”

Stekelenburg wordt door de voetballeiding verkozen boven Kjell Scherpen. Waarom? “We hebben alles goed afgewogen en denken met Maarten op dit moment de beste keeper in huis te hebben. Hij is een goede keeper. Dat herkennen de spelers ook,” aldus Ten Hag voor dezelfde camera.

“Maarten maakt een prima indruk sinds hij bij ons is. Ik denk dat hij zijn hoge niveau van eerder in zijn loopbaan weer kan halen,” vervolgt de trainer. Overmars valt hem bij. “We hadden een nieuwe keeper kunnen halen, ja. Maar we hebben genoeg vertrouwen in Maarten. Dat is heel simpel het antwoord. Komende zomer zien we wel weer verder.”

Overigens wordt Stekelenburg zaterdag de oudste Ajacied ooit in de eredivisie. Hij neemt het stokje over van Arnold Mühren die met 37 jaar en 353 dagen aan zijn laatste moment als recordhouder bezig lijkt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >