Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

El Ghazi waarschuwt Ajax voor snelle aanvallers Lille OSC

Anwar El Ghazi voetbalt deze dagen voor Aston Villa om daar uit te groeien tot een zeer gewaardeerde kracht. Hij verruilde Ajax in 2017 echter voor Lille OSC, de komende opponent van Ajax in de Europa League. De aanvaller waarschuwt Ajax voor snelle Franse counters.

17 februari 2021 - 10:28
El Ghazi 1200
El Ghazi in actie als speler van Lille OSC. © Pro Shots

Wie dinsdagavond FC Barcelona tegen Paris Saint Germain (1-4) in de Champions League volgde, zal mogelijk gedacht hebben naar de Franse koploper in de Ligue 1 te kijken. Niks is echter minder waar, want Lille OSC gaat toch echt aan kop in de vaderlandse competitie. Het geeft maar even aan dat Ajax zijn borst kan natmaken.

Precies dat is wat El Ghazi ook betoogt in de Ajax podcast. De inmiddels 25-jarige vleugelaanvaller rendeert uitstekend in Engeland, maar in Frankrijk ging het allemaal wat minder lekker. “Ik ging voor het eerst op mezelf wonen, ver bij mijn familie en vrienden vandaan. Lille had het toen als club ook zwaar. Ik moet eerlijk zijn, het was niet mijn beste periode.”

Het gaat nu echter goed met El Ghazi. En ook zeker sportief gezien met Lille OSC. El Ghazi ziet gevaren op de loer liggen, zeker als de Fransen gebruik weten te maken van de achillishiel van Ajax.

“Het wordt een zware opdracht. Lille speelt erg tactisch, precies hoe de coach het wil: leunen, als team opereren en gokken op de counter. Dat laatste is de zwakke plek van Ajax. Lille heeft snelle spelers voorin, Ajax moet erg op zijn hoede zijn.”

We lezen her en der dat Ajax het klusje wel even klaart, maar dit Lille is niet dezelfde ploeg als die Ajax vorig seizoen trof, toen in de groepsfase van de Champions League. Destijds won Ajax thuis met 3-0 en uit met 0-2. Met name de uitslag van het thuisduel was nogal gechargeerd, want het was echt niet zo dat Ajax er ‘even’ overheen liep.

De kracht van Ajax is dat veel spelers een doelpunt kunnen maken en precies daarin heeft Lille zich de afgelopen tijd ook verbeterd. Voorheen kwam de productie vooral van huidig Napoli-speler Victor Osimhen, maar nu zijn er meer spelers die het net weten te vinden. Burak Yilmaz voorop. Hij is topscorer in de Ligue 1 met negen treffers, terwijl Yusuf Yazici er al zeven maakte in de competitie en zes in de Europa League.

Yilmaz gaat echter niet spelen donderdag, want hij verloor een race tegen de klok. Hij kampt met kuitklachten en moet zich richten op de returnwedstrijd.

Het is interessant om te zien welke keuzes Ten Hag maakt. Kiest hij voor de ervaring van Perr Schuurs achterin of voor de snelheid en wendbaarheid van Jurriën Timber? En als Noussair Mazraoui niet speelt, vervult de eveneens piepjonge Devyne Rensch dan de opengevallen vacature?

En wat doet de trainer met Daley Blind nu Ryan Gravenberch is geschorst? Schuift hij het kind van de club toch weer naar het middenveld, waardoor Lisandro Martínez een rol krijgt, links centraal achterin? We zijn benieuwd. Vragen genoeg, want we zijn ook benieuwd wie er in de spits staat, nu Sébastien Haller noodgedwongen voor de kijkbuis zit.

Wil jij al een opstelling maken en delen met je medesupporters? Klus dan jouw ideale #tenhagself in elkaar door onze app te openen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >