Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanwezigheid Klaiber volgens Ten Hag juist positief voor Rensch

De kans is best aanwezig dat Devyne Rensch aan de aftrap verschijnt van de uitwedstrijd tegen Lille OSC. Er zijn meerdere opties denkbaar, maar grote kans dat Devyne Rensch in ieder geval boven Sean Klaiber wordt verkozen. Dit wil niet zeggen dat zijn transfer zonde van het geld is.

17 februari 2021 - 20:04
Klaiberrenschhagcar
Rensch stijgt snel in de pikorde op rechtsback. © Pro Shots

De komst van Klaiber vereiste van Ajax een investering van 4,25 miljoen euro en dat is best een aardige som geld voor een rechtsachter die als dijkbewaking moet dienen, nietwaar? 'Liep er bij Jong Ajax niets rond?' Dat is wat je dan hoort. En ja, daar liep een talent rond. Rensch.

De pass achttienjarige Rensch krijgt meer en meer speeltijd. Als hij de kans krijgt, doet hij het vaak hartstikke leuk. Maakt dit de komst van Klaiber achteraf gezien overbodig? Nee, zegt Erik ten Hag als die suggestie hem voor de voeten wordt geworpen.

“Het is niet zo dat Rensch ons positief heeft verrast. Wij wilden Rensch minuten laten maken bij Jong Ajax en talenten kunnen zich vervolgens heel snel ontwikkelen. Dat zien we nu weer. De komst van Klaiber is heel goed geweest voor Devyne's speeltijd bij Jong en groeicurve.”

“Het is een beetje alsof je naar de sterren kijkt om de toekomst te voorspellen, maar het is heel snel gegaan. Dat is mooi om te zien, we zijn er ook blij mee,” vervolgt Ten Hag over de jongeling. Los van dit alles is het onmogelijk om nu al van Rensch te verlangen dat hij meerdere wedstrijden per week kan spelen.

Het vervelende is en blijft alleen dat er met Mazraoui vaak iets aan de hand is – dit keer iets met zijn gezichtsvermogen – waardoor een tweede en derde rechtsback geen overbodige luxe is. Als het echt moet, kan ook Jurriën Timber trouwens nog uitwijken naar de rechterflank. Een back-up voor de back-up speelt ongetwijfeld ook door Ten Hags hoofd.

“Rensch moet werken aan zijn fysiek. Daarmee bedoel ik: inhoud. Conditionele inhoud. Hij laat al zien mee te kunnen, maar nu moet hij ook de intensiteit zien vol te houden. Een kwaliteit is toch wel zijn intelligentie en onverstoorbaarheid. Hij speelt zijn wedstrijden ogenschijnlijk met gemak. Dat is knap, op je achttiende. Hopelijk heeft hij de mentale rust om dit door te zetten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >