Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zaakwaarnemer vermoedt dat Ajax niet verder wil met Boer

De titelstrijd is nog verre van beslist, maar we naderen wel al een ander belangrijk moment: welke aflopende contracten wil Ajax graag verlengen? Er is een sterke hint afgegeven dat Diederik Boer naast de pot piest.

09 februari 2017 - 14:46
UsershyraDesktopajax_dataimages01e1cfdd1cc6ff769d421e46eebb8794_normal
Dit is de pose die we van bankzitter Boer kennen. © Pro Shots

De tweede doelman is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax en het lijkt erop dat het hierbij blijft. Tenminste, zo redeneert René Eijkelkamp. Eijkelkamp behartigt de belangen van de 36-jarige keeper.

“We hebben nog niks van Ajax gehoord,” aldus de zaakwaarnemer tegenover Elf Voetbal. “Als Ajax het contract van Diederik wilde verlengen, hadden ze dat wel al laten weten.”

“Het was goed als de club zijn contract had verlengd. Diederik heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax, is belangrijk voor de groep en nog fit. Het lijkt er alleen niet van te komen.”

Ook al is Boer tweede keeper, hij werd in de zomer gepasseerd toen Ajax een opvolger moest aanstellen voor de vertrokken Jasper Cillessen. In eerste instantie werd Andre Onana doorgeschoven, later werd Tim Krul naar Amsterdam gehaald.

Krul speelde nooit een minuut in de hoofdmacht, voor Boer lijkt de teller niet veel verder op te lopen dan het huidige aantal van elf wedstrijden. Boer mocht meestal plaatsnemen onder de lat als Ajax bekerpotjes speelde. Veel succes boekte het daarin niet.

Boer is nog niet van plan om te stoppen, aldus zijn zaakwaarnemer. En meestal kom je na Ajax wel ergens terecht, vraag bijvoorbeeld maar aan Jeroen Verhoeven. Er werpt zich wel een nieuwe vraag op: wie is in jouw ogen een geschikte tweede Ajaxkeeper?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >