Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes traint zelfs op vrije dagen op meer variatie in zijn spel

Denk je aan Amin Younes, dan zie je altijd een vrolijk mannetje voor je. Maar van binnen heeft hij het er moeilijk mee dat hij niet de vorm heeft van vorig seizoen. “Dat is zwaar, het vreet aan je. Geloof me, ik ben zo perfectionistisch, wil zo graag dat alles lukt,” legt Younes uit.

22 februari 2017 - 10:56
UsershyraDesktopajax_dataimages3c5e6fd45592f4652095d9cec1d4de9b_normal
Tegen Legia zagen we de oude Younes weer, nu doorzetten. © Pro Shots

Het tekent de vleugelaanvaller. Hij is nooit tevreden, hij werkt altijd hard. In goede tijden en slechte tijden. Hij is nu op zoek naar de vorm van een jaar geleden. “Vorm komt en gaat, dat is heel moeilijk tastbaar te maken,” vertelt Younes in gesprek met Voetbal International.

“Natuurlijk heb ik eraan gedacht hoe het kwam dat vorig seizoen veel acties wél lukten, ik wél veel scoorde en assists gaf, en het nu moeizamer gaat. Mijn drive is groot en ik ben de eerste die in de spiegel kijkt. Het moet beter, veel beter.”

Maar goed, het heeft natuurlijk ook deels met geluk te maken. Waren zijn collega’s bijvoorbeeld wat scherper geweest in Warschau, dan was hij met twee assist van het veld gestapt. Het was wel een teken dat de goede vorm eraan zit te komen. En zondag kreeg hij gelukkig wel een assist op zijn naam.

Dat is uiteindelijk waar het om gaat, assists en doelpunten. Dat weet Younes als de beste. “Acties zijn leuk, maar het moet iets opleveren. Dat weet ik maar al te goed, en daarom vrat het ook aan me. Iedereen mag kritisch op me zijn, graag zelfs. Dat betekent dat de mensen iets van me verwachten. Ze willen de Younes van vorig jaar zien, dat wil ik ook.”

De meest gehoorde kritiek over Younes is dat zijn acties te voorspelbaar zijn. Naar binnen en proberen te schieten, dat werk. Hij is het niet helemaal eens met die kritiek, maar probeert wel verrassender te worden. “Ik probeer ook variatie toe te passen, kan ook buitenom passeren, alleen kies ik voor de actie waar ik op dat moment in het veld de meeste ruimte zie.”

“En in het verleden was ik vaak succesvol met de dribbel naar binnen en het schot in de verre hoek. Op trainingen ben ik nu elke dag bezig om daar meer variatie in te krijgen. Schieten in de korte hoek, of buitenom passeren. Het maakt me veelzijdiger.”

Dat doet Younes zelfs op dagen dat hij eigenlijk vrij is. Dan komt hij toch naar De Toekomst om met Dennis Bergkamp of Hendrie Krüzen extra te trainen. Alles om beter te worden. “Als profvoetballer heb je maar een bestaan van maximaal tien jaar, vergis je niet. Dan is het voorbij, ben je te oud en moet je iets anders gaan doen. In die periode moet ik elke dag presteren, elke dag beter worden.”

“Ik heb geen tijd te verliezen. Daarom kan ik ook niet wachten tot ik weer de oude Younes kan laten zien.”

Het volledige interview met Younes, waarin hij ook vertelt over zijn reis naar Mekka in de winterstop en zijn voetbalschool in Libanon, is te lezen achter de betaalmuur van Blendle.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >