Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vitesse-fans verlinken zichzelf na apengeluiden naar Onana

Als je apengeluiden maakt, ben je sowieso al dom bezig. Maar als je ook nog eens jezelf verraadt, dan is dat wel heel dom. Vitesse-fans hebben een filmpje geüpload waarop apengeluiden worden geuit richting Andre Onana. Grote kans dat ze gepakt worden.

21 februari 2017 - 09:14
UsershyraDesktopajax_dataimages86d220dd031568eea0ef674aa6ff505b_normal
Wie weet zette dit moment kwaad bloed bij de Vitesse-aanhang. © Pro Shots

Het filmpje is gemaakt vanaf tribune met de fanatieke aanhang van Vitesse. Het filmpje behandelt de hoogtepunten van Vitesse - Ajax en de apengeluiden zijn te horen kort na het affluiten. Of Onana het zelf hoort, is maar de vraag. De keeper wandelt rustig richting middenlijn.

De apengeluiden werden zeker niet massaal geuit en daarmee is deze zaak niet te vergelijken met wat er tijdens ADO Den Haag-uit gebeurde rond Riechedly Bazoer. Desondanks is het bijzonder treurig, ook al was het zondag amper te horen. Vreemd toeval: ook toen was Henk Fraser trainer van de thuisclub.

Het fragment waarop de apengeluiden hoorbaar zijn, werd snel uit het originele filmpje geknipt. Maar toen was het al te laat. @Bart_Sanders was scherp en via zijn tweet ging De Telegraaf er dinsdag mee bezig. De bewuste beelden staan hieronder.

De diverse betrokken partijen, de KNVB, Vitesse en Ajax, hebben uiteraard stuk voor stuk hun afkeuring laten blijken. De Supportersvereniging Vitesse is totaal niet blij met het voorval van zondag, de club zelf doet aangifte. Het gekke is dat we Vitesse helemaal niet kennen als een club met racistische supporters. Bij de ploeg uit Arnhem voetballen al vele jaren gekleurde spelers en er was nooit of nimmer iets aan de hand.

Het is dan ook moeilijk te zeggen waar de apengeluiden plotseling vandaan komen, maar wie weet had het ermee te maken dat Onana in de slotfase van Vitesse - Ajax wat tijd probeerde te rekken. En ook deed hij in blessuretijd rustig aan toen zijn schoen kwam vast te zitten in het doelnet.

De wakkere krant haalt hele passages aan over Michael van Praag en de Uefa. Wat die er precies mee te maken hebben, is ons niet duidelijk. Feit is uiteraard dat dit moet worden aangepakt. Aangezien het niet om massaal wangedrag ging, is het maar de vraag of er tribunes worden gesloten bij een volgend thuisduel.

Het woord is nu aan de onafhankelijke aanklager van de KNVB.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >