Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die opvielen bij Ajax - Legia Warschau

Ajax heeft zich na een hectische en spannende Europese voetbalavond geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Amsterdammers versloegen Legia Warschau met 1-0 door een treffer van uitblinker Nick Viergever. Vijf zaken die ons opvielen tussen het billenknijpen door.

23 februari 2017 - 20:23
UsershyraDesktopajax_dataimagescfd001ed7e4ed3a14f77fecdc8439388_normal
Uitblinker Nick Viergever speelde tegen de Polen zijn beste wedstrijd van het seizoen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Nick Viergever blijft walsen op de vleugel
We schreven het afgelopen zondag in Arnhem al en we kunnen het na vanavond opnieuw schrijven. Voor iemand die liever niet linksback speelt, kon Nick Viergever wederom terugkijken op een puik optreden. Omdat Legia Warschau zonder rechtsbuiten acteerde, kon de Ajacied ook naar hartenlust mee opkomen. Viergever was overal. In defensief opzicht ruimde hij veel op, hij onderbrak geregeld een uitbraak van de Polen en in aanvallend opzicht deed hij meer dan een duit in het zakje, hij maakte de enige en winnende treffer. Niet voor niets kon de keuze van de technische staf om hem man van de wedstrijd te maken op veel bijval rekenen van de tribunes.

Concurrentie maakt Amin Younes beter
Er zijn best wat supporters die vinden dat Amin Younes in de eerste elf plaats moet maken zodra aanwinst David Neres klaar is voor het basiselftal. Op basis van Younes’ spel tegen Legia Warschau kun je concluderen dat hij zijn criticasters redelijk de mond snoerde. Younes was de meest gevaarlijke Ajacied. Hij gaf enkele fraaie voorzetten, maar door een matige bezetting voor het doel bleef de verdiende treffer uit. Drie minuten na de kleedkamerspeech van Peter Bosz leidde de Duitser de openingstreffer in. Na een fraaie combinatie tussen Hakim Ziyech en Davy Klaassen schoot Younes van dichtbij tegen doelman Malarz. Deze grabbelde waardoor de alerte Viergever de rebound probleemloos inschoot.

Ajax verzuimt trekker over te halen
Ajax blijft winnen. Vaak door treffers van de middenvelders, tegen Legia Warschau dankzij een alerte verdediger. Door het gebrekkige rendement van de voorhoede had Ajax zichzelf en de hartslag van de vele Ajacieden op de tribune een goede dienst kunnen bewijzen. Zowel Bertrand Traoré, Amin Younes als Kasper Dolberg wisten het net niet te vinden of verloren het overzicht, net zoals de verder sterk spelende Hakim Ziyech. Hij verzuimde in blessuretijd de wedstrijd definitief op slot te gooien.

Ajax in volgende ronde zonder geschorste Joël Veltman en Davinson Sanchez
In defensief opzicht zal Peter Bosz in de volgende ronde met twee andere verdedigers moeten gaan spelen. Davinson Sanchez, die voor zijn doen een matige wedstrijd speelde, kreeg geel voor het wegtrappen van de bal en Joël Veltman timede net te laat een harde tackle op de Poolse uitblinker Vadis Odjidja die door de Engelse arbiter werd bestraft.

Die volgende ronde wordt overigens gespeeld op donderdag 9 en 16 maart. Er is vrijdag 24 februari sprake van een open loting, dus Ajax kan tegen iedere willekeurige club komen te spelen. De andere ploegen die verzekerd zijn van een plekje in de achtste finales: Manchester United, Krasnodar, Olympiakos, Schalke 04, Apoel Nicosia, Besiktas, AS Roma, FC Kopenhagen, Borussia Mönchengladbach, Racing Genk, Olympique Lyon, FK Rostov, Anderlecht, Gent en Celta de Vigo.

Andre Onana heerst ook in Europees verband
De Kameroense doelman gaat met de week beter spelen en straalt iets uit. Hij heerst in de lucht, is niet klein te krijgen en behoedde Ajax met enkele reflexen voor een pijnlijke avond. De fans zingen zijn naam, Onana hield wederom de nul en beleeft momenteel zijn beste dagen onder de lat, terwijl hij als twintigjarig talent alleen nog maar beter kan worden.

 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >